Özdilek

Güncel

Ocak'ta Çevre Temizlik Vergisi Artıyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Çevre temizlik vergileri 1 Ocak itibariyle yüzde 25 artırıldı. Yeni yılda konutlara ait çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 15 kuruş, diğer belediyelerde 12 kuruş olarak hesaplanacak.

YÜZDE 25 ARTTI Maliye Bakanlığı’nın Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların çevre temizlik vergisine tabi olduğu konutlara ait çevre temizlik vergisinin, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehirlerde 15 kuruş, diğer yerlerde 12 kuruş olarak hesaplanacak. İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisinin belirtilen tarifeye göre alınacağı ve büyükşehirlerde yüzde 25 artırımlı uygulanacak. Bu maddede yer alan tutarların her yıl yeniden değerleme oranında artırılacağı ve bu tutarların belirlenmesinde, vergi tutarlarının yüzde 5’ini aşmayan kesirlerin dikkate alınmayacağı hüküm altına alındı.

KONUTLARA AİT ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ METREKÜP BAŞINA 21 KURUŞ OLARAK HESAPLANACAK
Maliye Bakanlığı tarafından 2010 yılı için tespit edilen yüzde 7.7’lik yeniden değerleme oranına göre, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren konutlara ait çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 21 Kuruş, diğer belediyelerde 17 Kuruş olarak hesaplanacak. Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesine göre, bina dereceleri ve yıllık vergi tutarı 7 grupta ve 5 derecede değerlendirilecek. Buna göre bina dereceleri ve yıllık vergi tutarı 17 TL ile 2 bin TL aralığında belirlendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat