Özdilek

Güncel

Oda, Bakanlıktan ayda 70 bin lira talep edecek

Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, 65 yaş üstü ücretsiz taşımada önemli adımlar atıldığını söyleyerek bakanlık tarafından toplu taşıma esnafına ödeme yapılacağını açıkladı.

29 Aralık 2014 Saat: 18:04
Oda, Bakanlıktan ayda 70 bin lira talep edecek
Oda, Bakanlıktan ayda 70 bin lira talep edecek

Ülkemizde uzun zamandır tartışma konusu olan bazı illerde uygulanan, bazılarında ise uygulanmayan 65 yaş üstü ücretsiz taşımada önemli adım atıldı. Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt’un girişimleriyle ilimizde 65 yaş üstü, engelli ve şehit, gazi yakınlarının taşıma ücretleri bakanlık tarafında karşılanacak. Bu da ilimizde aylık 70 bin TL’ye geliyor.  

 

“ESNAF NEFES ALACAK”

Mustafa Kurt, “Ülkemizde bulunan toplu taşıma odalarıyla birlikte hareket ettik. Durumun buraya gelmesiyle toplu taşıma esnafı biraz olsun nefes alacaktır. Yaşanan bu gelişme oldukça önemlidir. Maliye Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ortak karar almışlardır. Şimdi iki bakanlık tarafından TBMM’ye gönderilecek metin önemlidir. Ardından komisyona gönderilecek. Komisyonda özel arabacıya ne verilecek bunu bilmiyoruz. Bu süreci ülke genelindeki odalarla birlikte takip edeceğiz” dedi. 

 

“ÇALIŞMALARA DEVAM”

Oda Başkanı Kurt, “Maliye Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının çalışma metnine bakacağız. Süreç esnaf adına sevindiricidir. 2015 genel seçimleri öncesinde bu uygulamanın hayata geçirilip esnafın mağduriyeti bir nebze olsun giderilecektir. Biz bununla alakalı çalışmalara devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

 

“40 BİN KİŞİ TAŞINIYOR”

65 yaş üstü, engelliler ve şehit, gazi yakınlarının indirimli olarak taşındığını kaydeden Kurt, “Bu 3 indirimli karta sahip kişiler bizim için oldukça ciddi bir durumdadır. Ülke genelinde bu sorun yaşanmaktadır. 3 indirimli kartla esnafa sağlanacak geri dönüşüm ciddi rahatlama getirecektir. İzmit’te 10 bin, Kocaeli genelinde 40 bini bulan üç indirimli kart sahibi taşınmaktadır. Bu durum ciddi maddi kayıplara neden olmaktadır” ifadelerini kullandı. 

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Projenin uygulanması için konuyu yakından takip ettiklerini belirten Mustafa Kurt, “İzmit’te 10 bin kişi üzerinden hesap edildiği zaman indirimli kart bedeli 1.75 TL’dir. 17 bin 500 TL’yi bulmaktadır. Kocaeli genelinde 40 bin kişi üzerinden 70 bin TL aylık bedeli tutmaktadır. Bu geri dönüşüm ile esnaf daha kaliteli hizmet verecektir. Bu projenin hayata geçmesi için elimizde geleni yapacağız” şeklinde konuştu. 

 

“MECLİS’İN İLK GÜNDEM MADDESİ”

Kurt, “Bu uygulamayla ilgili bütün çalışmaların tamamlandığı bilgisine ulaştık. 5 Ocak tarihinde TBMM açılacak. Meclisin ilk gündem maddelerinden biri bu durumdur. Meclise gelen önerge komisyona havale edilecek. Komisyon üyeleriyle görüşmelerimiz olacak. Yaşanan durumu kendilerine anlatacağız. Süreç daha yakından takip edilmiş olacak” dedi.   

 

“SÜRE OCAK’TA DOLUYOR”

Engellilere uygun olmayan araçlarla ilgili de konuşan Mustafa Kurt, “Büyükşehir Belediyesi 2015 yılından itibaren toplu taşıma yapan ve engellilere uygun olmayan araçlara ruhsat ve bandrol vermeyecek. 2005 yılında çıkan ve bugüne kadar sürekli ertelenen yasa gereği araçların engellilere uygun hale getirilmesiyle ilgili verilen süre 1 Ocak 2015’te sona eriyor. Büyükşehir Belediyesi şu anda trafikte olan 2 bin 200 toplu taşıma aracının yaklaşık bin 400’üne yeni ruhsatlarını veremeyecek. Ruhsatlarını alamayan araçlar trafikten men edilecek. Ancak büyük bir krizin çıkmaması için şu anda minibüs kooperatifleri araç alımı için çalışmalarını hızlandırdı” bilgisini verdi.

 

“ANKARA TEMASLARIMIZ OLACAK”

Engelli rampalı araç için değerlendirmede bulunan Kurt, “5 Nolu taşıcılar kooperatifinde 15 yaşını doldurmuş 105 araç bulunuyor. Bunların değişmesi hemen denilince olmamaktadır. Ayrıca engelli rampalı araçların kullanımında bazı sorunlar yaşanıyor. Taşıma uzun sürmektedir. Bununla ilgili olarak önümüzdeki hafta Ankara temaslarımız olacaktır. Yaşanan sorunları muhataplarına anlatacağız. Bir çözüm yolu bulunacaktır” açıklamasında bulundu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat