Özdilek

Güncel

Odabaş, Başbakanlık önüne gidecek

MARSİAD Başkanı Bahri Odabaş, projelerinin yıllardır engellendiğini ifade ederek, Başbakanlık önünde açıklama yapacağını söyledi.

2 Ağustos 2014 Saat: 17:35
Odabaş, Başbakanlık önüne gidecek
Odabaş, Başbakanlık önüne gidecek

Marmara Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Bahri Odabaşi, kentteki projelerinin yıllardır engellendiğini söyleyerek Başşbakanlık önünde basın açıklaması yapacağını açıkladı. Basın toplantısı yapan Odabaş, “12 yıldır Başbakan’a ulaşamıyoruz. Başbakanlık önünde basın açıklaması düzenleyeceğim. Belki o zaman duyar bizi” dedi. Ankara’da basın açıklamasını, 30 Mart yerel seçimlerinden önce yapmayı planladığını belirten Odabaş, “AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, seçimlerden sonra projelerimizi değerlendireceğine dair şeref sözü verdi. Ancak 4 ay geçti ve hala ses yok” ifadelerine yer verdi.

 

SÖZ VERDİLER TUTMADILAR
Projelerinin Türkiye için önemli olduğunu vurgulayan Bahri Odabaş, “Mahmut Civelek söz verdi tutmadı. İbrahim Karaosmanoğlu da destek olacağını söylemişti, yıllar geçti halen bir cevap alamadık. İlimizden çıkan eski Bakan Nihat Ergün ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, randevu dahi vermedi” dedi. 7 Ağustos Perşembe günü Başbakanlık Binası önünde basın açıklaması düzenleyeceğini vurgulayan Bahri Odabaş, “Başbakan’a 12 yıldır ulaşamadığımız için Başbakanlık önünde açıklama yapacağız. Belki o zaman utanır da bizi dinler” ifadelerini kullandı.

 

DESTEK VERİLSİN 1 YILDA HAZIR
Tüm engellemelere rağmen MARSİAD Fındık Dünyası ve yerli patlamış mısır projelerini hayata geçirdiklerini dile getiren Bahri Odabaş, “Önümüzdeki engellemeleri kaldırsınlar, 1 yıl içinde 2 projeyi daha hayata geçiririz” dedi. Başbakan’ın “Milletin Adamı” olarak nitelendirilmesine değinen Bahri Odabaş, “Milletin adamı diyorlar ama 12 yıldır ulaşamıyoruz. Bu nasıl milletin adamı?” dedi. Ankara’da yapacağı açıklamayla ilgili Başbakan’a yazı yazdığını ifade eden Odabaş, “Başbakan’a, Ecevit gibi önünüze yazarkasa atılması olayıyla hatırlanmanızı istemiyorum diye yazdım. Ancak ona da cevap vermedi” ifadelerini kullandı.

 

BİR DELİ ÇIKAR, HESABINI SORAR
“Bundan sonra siyasi iktidarı ele geçirenler şunu bilsin ki bir deli STK çıkar, tüm yanlışları ortaya döker” diyen Bahri Odabaş, Yunus Emre’nin ‘”Yunus sen bu sözü eğri büğrü söyleme/ Seni sigaya çeken bir Molla Kasım gelir” dizeleriyle göndermede bulunarak, şunları kaydetti: “Ey Başbakan ve AKP, seni de hesaba çeken bir deli Bahri çıkar. Daha önce MARSİAD Fındık Dünyası ve yerli patlamış mısır projelerini hayata geçiren MARSİAD’ın 2 projesi daha bulunuyor. Organik, Doğal Tarım ve Hayvancılık Entegre Üretim Tesisi projesiyle 5 milyon istihdam amaçlayan MARSİAD, projeyle 100 milyar dolar ihracat yapmayı planlıyor. Dernek ayrıca Kandıra Organize Sanayi Bölgesiyle (KOBİ OSB) 10 bin kişilik istihdam oluşturmayı planlıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat