Özdilek

Güncel

Odabaş Uyarıyor; Kenti ikiye bölmeyelim!

Kocaelinin önde gelen sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan kent bayramlaşmasına siyasetin gölgesi düşmesiyle birlikte kent ikiye bölünmüştü.

5 Temmuz 2015 Saat: 20:37
Odabaş Uyarıyor; Kenti ikiye bölmeyelim!
Odabaş Uyarıyor; Kenti ikiye bölmeyelim!

Kocaeli Sivil İnisiyatif Platformu Genel Sekreteri Bahri Odabaş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na çağrıda bulunarak, bayramda kent ikiye bölünmesin istedi

Kocaeli Sivil İnisiyatif Platformu Genel Sekreteri Bahri Odabaş, kent bayramlaşmalarının yıllar önce sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliğinin destek ve işbirliği ile Türkiye’ye örnek olabilecek bir bayramlaşma olduğuna değindi. Odabaş, kentin sivil toplumunu, siyasi partilerini, askeri ve mülki erkanı ve tüm halkı bir araya getirip kucaklaşmasını sağlayan Kocaeli Kent Bayramlaşmalarının son yıllarda AKP’nin siyasi şovuna dönüştürüldüğünü belirterek “Bayramlaşmayı başlatıp sürdüren sivil toplumun dışlanması nedeni ile biri Fethiye Caddesi, diğeri Dolphin’de olmak üzere farklı alanlarda kent bayramlaşması yapılmaktadır. Bu da kentin ikiye bölünmesi görüntüsü vermektedir” dedi.

 

 SORUMLUSU BİZ OLMAYACAĞIZ

Odabaş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ndan kent bayramlaşmasının eskiden olduğu gibi sivil toplumun öncülük ettiği ve Valilik ile Belediye’nin desteklediği birleştirici ve kaynaştırıcı bir bayramlaşma olmasını talep etti. Odabaş, 08 Temmuz akşamına kadar Valilik ya da Belediye’den cevap gelmemesi halinde sivil toplum kuruluşları olarak Fethiye Caddesinde kent bayramlaşması organize edeceklerini ve bayramlaşmalarda kentte yaşanan bölünmenin sorumlusu olmayacaklarını da sözlerine ekledi. 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat