Özdilek

Güncel

Öğrencilere deprem eğitimi verildi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Büyükşehir Belediyesi, Deprem Haftası’nda da deprem bilincini artırmak için eğitimlerini sürdürüyor
   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1-7 Mart Deprem Haftası’nda deprem bilincini artırmaya yönelik eğitimlerini sürdürdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından Kandıra Kocakaymaz Yunus Emre İlköğretim Okulu ile İzmit Endüstri Meslek Lisesi örgencilerine deprem eğitimi verildi.
 
UYGULAMALI EĞİTİM
Eğitimlerde deprem öncesinde, deprem sırasında ve sonrasında nasıl davranılması gerektiği, neler yapılacağı uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimlerin sonunda öğrencilere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kocaeli iline ait sismik risk haritalarının da bulunduğu ‘Deprem Eğitimi ve Teknik Bilgiler’ kitapçığı ücretsiz olarak dağıtıldı. Eğitim sonunda öğrencilerin sorularına eğitimi veren Jeoloji Mühendisi Musa Zengince, jeofizik Mühendisi Saliha Aydın ve Jeofizik Mühendisi Mehmet Sancılı tarafından cevap verildi.
 
EĞİTİMLER SÜRECEK
Öte yandan eğitimlerin sadece Deprem Haftası ile sınırlı kalmayıp okulların açık olduğu süre boyunca devam edeceği bildirildi. Geçtiğimiz yıllarda da Kocaeli genelinde birçok okulda gerek deprem konulu tiyatro ile eğitimler gerçekleştirilmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat