Özdilek

Eğitim

Öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Seka’da açılan Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’ndeki eğitim çalışmaları devam ediyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Sekapark Kültür Alanı içinde faaliyete geçirdiği Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’ndeki eğitimler sürüyor. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitimlere ilköğretim öğrencileri başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan çalışanlar katılıyor.

 

DEPREM EĞİTİMİ VERİLDİ

Bu hafta düzenlenen eğitimlere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Dairesi Başkanı Yalçın Özön ve personeli, İSU Personeli, Altınnal Personeli, Derince Sabancı Ortakları, Çalışanları İlköğretim Okulu, İzmit İbn-i Sina İlköğretim Okulu, İzmit Belediyesi Kadın Meclisi Üyeleri ve Derince İmam Hatip Lisesi İzcileri katılarak deprem eğitimi aldı.

 

’İLK YARDIM ÇANTASI’ HEDİYE EDİLDİ

Eğitime katılanlara deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yapmaları gerektiği, deprem planları, yapısal bilinç ve yapısal olmayan tehlikeler hakkında bilgiler verildi. Daha sonra deprem simülasyon odasında katılanlara canlı olarak deprem yaşatılıp nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara Deprem Çantası oluşturmaları konusunda bilgi aktarılarak deprem çantasının içinde bulundurulması gereken ’İlk Yardım Çantası’ ücretsiz olarak hediye edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat