Özdilek

Güncel

Öğretmenlerin izne gönderilmesine karşı çıktılar

KESK Şubeler Platformu Kocaeli Şubesi Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını ve öğretmenlere SMS atılarak şehirden gönderilmesini protesto etti. Sabri Yalım Parkı’nda toplanan KESK üyeleri basın a

16 Aralık 2015 Saat: 08:11
Öğretmenlerin izne gönderilmesine karşı çıktılar
Öğretmenlerin izne gönderilmesine karşı çıktılar

OHAL’DAN BETER

KESK adına basın açıklamasını Gülizar Ateş okudu. Ateş, Eğitim emekçilerinin izine gönderilmesi neyin habercisi diyerek,  “Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşananlar OHAL ve sıkıyönetimi de aşan, savaş hukukunun yürürlükte olduğunu göstermektedir. Hiçbir dönemle kıyaslanmayacak derecede ateşten günlerden geçiyoruz. AKP’nin topyekûn saldırılarına karşı topyekûn demokratik direniş geliştirilmesi için tüm demokrasi ve emek güçlerine birlikte mücadele için çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 SAVAŞ HAZIRLIĞI

Ateş, “En son Şırnak Valiliği’nin SMS’lerle Cizre ve Silopi’de görev yapan öğretmenleri izine göndermesi tüyleri diken diken eden bir uygulamadır. Aynı şekilde öğrenci yurtlarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından boşaltılması ve devlet hastanelerine gönderilen resmi yazıda ‘Personeliniz ve malzemeleriniz hazır olsun’ denilmesi topyekûn savaş hazırlığı yapıldığını ve kamu hizmetlerinin de savaşa göre düzenlendiğini göstermektedir. Valiliğin, Milli Eğitim Müdürlüğünün kararlarının AKP hükümeti tarafından Ankara’dan verildiği çok açıktır. AKP hükümeti en meşru ve yasal hakkımız olan greve gitmemiz karşısında soruşturma üstüne soruşturma açarken, yasal dayanaktan yoksun şekilde eğitim emekçilerini izine göndermekte, sağlık emekçilerini zorunlu nöbete tabi tutmaktadır" dedi.

 DEMOKRATİK DİRENİŞ

Ateş, “Öte yandan AKP hükümeti il dışından gelen öğretmenleri hazırlandığı saldırıdan ‘zarar görmemeleri için’ izine gönderirken, on binlerce öğrenciyi ve yereldeki öğretmenleri olası ölümlere terk ederek bölge insanına ırkçı bakışını da ele vermektedir. Sivillere yönelik katliamlara, savaş politikalarına, temel hak ve özgürlüklerin askıya alınmasına karşı demokratik eylem ve etkinliklerle karşı koyacağız. AKP’nin topyekûn saldırılarına karşı topyekûn demokratik direniş geliştirilmesi için tüm demokrasi ve emek güçlerine birlikte mücadele için çağrıda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat