Özdilek

Güncel

Ögüt ,kocaeli’ye getirilen ve bölgeye koku yayan angusların peşine düştü

Daha Önce Trakya bölgesinde

19 Ekim 2012 Saat: 14:53
Ögüt ,kocaeli’ye getirilen ve bölgeye koku yayan angusların peşine düştü
Ögüt ,kocaeli’ye getirilen ve bölgeye koku yayan angusların peşine düştü

Kurban Bayramı öncesinde Brezilya`dan ithal edilen  ve Panama bandıralı “Transporter” adlı gemiyle Derince Limanı`na getirilen ‘Angus` cinsi 2 bin 700 büyükbaş kasaplık hayvanın, sağlık kontrollerinin yapılmadan piyasaya sürülmesinin büyük bir risk taşıdığını söyleyen CHP Ardahan Milletvekili Esar Öğüt, Derince Limanı`nda Angusların bulunduğu gemiye çıktı. Hayvanları kontrol eden Öğüt, liman önünde bir basın toplantısı düzenledi. 

 

ÖNÜNE GEÇERİM   

Derince Limanına getirilen ve tüm bölgeye müthiş bir koku yayan Angusların kan örneklerinin alınmadan, hastalıklı olup olmadıklarını tespit etmeden piyasaya sürülmesinin büyük bir risk taşıdığını söyleyen Öğüt, “Angusların kan örnekleri alınsın. Kontrollerden sonra hastalıklı olup olmadıkları ortaya çıkar. Kontroller yapılmadan Anguslar gemiden indirilip piyasaya sürülmeye götürülürse limanda çıkışlarına engel olurum. Kamyonların önlerine geçer çıkışlarını engellerim” dedi.  

 

BAKAN İTHAL YOK DEMİŞTİ

Öğüt, Gıda Tarım ve Köy İşleri Bakını Mehdi Eker`in 18 Eylül 2012 tarihinde yaptığı açıklamada Angus hayvan alımının durdurulduğu ve artık ithal edilmediği yönünde açıklama yaptığını hatırlatarak, bakanın yalan söYlediğinin ortaya çıktığını söyledi. Öğüt, “Bakanın yalanı ortaya çıkmıştır. Derince Limanı`na getirilen Anguslar ithaldir ve hastalıklıdır. Bu hayvanların etlerini yiyen vatandaşlarımız hastalanacaktır. Tanşıdıkları virüs ve hastalıkları ise bizim hayvanlarımıza bulaştıracaklar” dedi.

 

HAYVANLAR HASTALIKLI OLABİLİR

İthal edilen Angusların hastalıklı olduğunu iddia eden Öğüt, Mersin`e getirilen Angusların taşıdığı virüslerle “üç gün hastalığı” denilen hastalıktan, 100`den fazla hayvanın telef olduğunu söyledi. Öğüt, “Mersin Erdemli`ye getirilen Anguslar bizim hayvanlarımıza virüs bulaştırdı. 100`den fazla hayvanımız telef oldu. Derince Limanı`na getirilen Angusların hastalıklı olup olmadıkları kontrol edilmeden piyasaya sürülmesi büyük bir risktir. Aynı virüs bu Anguslarda da mevcuttur” şeklinde ifade etti.

 

BAYRAM SONRASINA BIRAKILSIN

Angusların sağlıklı olup olmadıkları konusunda Tarım Bakanı Eker`in bile halkı kandırmaya kalkıştığını söyleyen Öğüt, Derince Limanı`na getirilen 2 bin 700 Angusun piyasaya sürülmemesi ve bayram sonrasına kadar gemide tutulmasını istedi. Öğüt, “Bu hayvanların sağlık kontrolleri güvenilir laboravutarlarda yapılmalı daha sonra piyasaya sürülmeli. Bu Anguslar hastalıklıdır. Hastalıklı olduklarının örnekleri vardır. Angusların bayram öncesi piyasaya sürülmesi risklidir. Genel sağlık kontrolü yapılmadan bayram sonrasına kadar Anguslar gemiden çıkartılmasın” dedi.

 

DOMUZ SAKATATINDAN YEM ŞÜPHESİ

Angusların çok koktuğunu, kokunun Derince`nin geneline yayıldığını belirten Öğüt, Angusların yemlerinin domuz sakatatından yapıldığını söyledi. “Angusların yemleri, kesilen domuzların sakatatlarından üretilen yemden yapılıyor. Onun için bu kadar kokuyorlar. Biz de hayvan üretecisiyiz. Bizim hayvanlarımız hiç bu kadar kokmuyor. Derince`nin genelini saran bu kokudan dolayı çevrecileri göreve davet ediyorum. Gerekli önlemleri alsınlar. İnsanlar kokudan evlerini havalandıramıyor” diye konuştu. 

 

TESPİT DAVASI AÇTI

Angusları gemide kontrol ettikten sonra liman girişinde bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Öğüt, daha sonra Kocaeli Adliyesi`ne geçerek, Angusların kan örneklerinin alınması, güvenilir laboratuvarlarda tespit edilmesi için Avukatı Cengiz Sarıbay  ile birlikte “tespit” davası açtı. 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat