Özdilek

Çevre

Orada Bir Köy Var Adı ve Kendisi Kayıplar Köyü

Kocaeli Kandıra ilçesinde Kalyon inşaat tarafından 8 yıldır devam eden duble yol çalışmaları nedeniyle Kocakaymazlar köyü Kayıplar mahallesi tecrit edilmiş gibi yapılan yol çalışmaları nedeniyle köyün bağlantısı kesilmek isteniyor.

30 Haziran 2024 Saat: 11:47
Orada Bir Köy Var Adı ve Kendisi Kayıplar Köyü
Orada Bir Köy Var Adı ve Kendisi Kayıplar Köyü

Orada Bir Köy Var Adı ve Kendisi Kayıplar Köyü

Kocaeli Kandıra ilçesinde Kalyon inşaat tarafından 8 yıldır devam eden duble yol çalışmaları nedeniyle Kocakaymazlar köyü Kayıplar mahallesi tecrit edilmiş gibi yapılan yol çalışmaları nedeniyle köyün bağlantısı kesilmek isteniyor.

    NHA/ Özgen Sarıkaya

Köyümüze Giremeyeceğiz

Basın mensuplarını köye davet eden Kayıplar köyü halkı. Köyü gezdirerek köyleri ve yol çalışması hakkında bilgi ve açıklamalarda bulunan Dernek başkanı Mükremin Yelmer “Bizim köyümüzle alakalı yol sıkıntımız var. Şu anda burada Kandıra İzmit yoluyla alakalı bir çalışma var. Bizim köyümüzde şu anda kapalı olan bariyerlerle kapatılan yolu göstererek bulunduğumuz bölgedeki yerden köyümüze giriş yapıyorduk. Bu giriş kapandı. İkinci bir girişimiz de çalışma sebebiyle kapatıldı. Şu an açık olan bir girişimiz kaldı oda 2 gün sonra kapanacak.  Zaten buradan köye girişlerde oldukça zor hafriyat kamyonlarının ve makine ekipmanlarının çalışmalarından köye girişler tek yerden oldukça zor bir şekilde giriş yapılıyor. O yol da kapanırsa köyümüze giremeyeceğiz. Bunu çözebilecek kurumlar Karayolları, Valilik ve KBB ve Kandıra Belediyesidir. Biz kapatılan bu yolun tekrar açılmasını istiyoruz dedi.

  

Yetkililer Görmezden Geliyor

 Tarımsal Kalkınma Köy Kooperatifi Eski Başkanı Kadir Türkan ise yaptığı açıklamada Yol çalışmaları nedeniyle eski projede köyümüze bir giriş çıkışın olacağı görünüyor idi fakat 31 Mart yerel seçimler sonrası yeni çıkan projede köyümüze giriş çıkışların ortadan kalktığını görmekteyiz. Bu konu hakkında Kocaeli Valiliğine, Kandıra Kaymakamlığına, KBB. Başkanı Tahir Büyükakın ve Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez’e defalarca köy halkı olarak gittik. Bize eski projeyi gösteriyorlar eski projede yolumuz var görünüyor. Fakat son projede yolumuz görünmüyor. Köyümüzden belediye başkanına çok az oy çıkması sebebiyle Kandıra Belediye Başkanı bizi görmemezlikten geliyor dedi.

  

RESMİ OLARAK YOLUMUZ YOK

Bizim köyde şu an Diyaliz hastamız, yaşlılarımız ve çocuklarımız bulunuyor. Bir an önce bizim köyümüzün yollarının, eski hale getirilmesini talep ediyoruz. Eski proje üzerinden bize çözüm üretiliyor fakat yeni proje de bizim köyümüze giren veya çıkan bir yol bulunmuyor. Köyümüze giriş ve çıkış yapılan 3 yol da yeni projede kapatılıyor şekilde çizilmiş. Yani bu köye resmi olarak hiçbir yol yok. Biz köylü olarak bunun giderilmesini istiyoruz. Otobüs duraklarımız da kaldırıldı. Bizim burada Tarım Kredi Kooperatifimiz de var. Buraya tarımsal aletler ve ürünlerimiz geliyor.”

KÖYLÜ BASINA SİTEM ETTİ

Başkanın konuşmasının ardından köylü Kadir Türkan "Büyükşehir çare bulsun. Büyükşehirden başka birinin yetkisi yok ki buna. Bugün beni üç dört tane televizyon Kanalı aradı. Bugün buraya geleceklerdi Aradım gelmediler. Korkudan gelemezler. Ekrem İmamoğlu çorba içmeye gitti. Bilmem neye gitti. Elli tane haber yapıyorlar. Burada olanlar gerçek kimse bunu kalkıp da bu köye bu yapılıyor diye söylemiyor. Gel bunu haber yapın. Gerçek burada işte. Projeleri görüyorsunuz. Yani buradan geçici olarak yapacağım diye vatandaşı oyalamaktan, yalan söylemekten başka bir şey yok. Şu an yapılan bu Müslüman Bir Ülkenin Müslüman bir Bakanı Müslüman bir köye bunları neden yapar neden görmemezlikten gelir hiç mi Allah korkusu yok şeklinde konuştu.

  

Yüklenici Firma Kalyon İnşaat

Kalyon inşaat yetkililerine defalarca bu konuyu aktardıklarını muhatap bulamadıklarını ama onlar asla çalışmalara ara vermediklerini özellikle köye tek girişin olduğu yere makine ve ekipmanlarını yığdıklarını dile getiren köylüler; köye girişte çalışmalar nedeniyle Kalyon inşaat çalışanları zorluk çıkarıyorlar dediler. Ayrıca yol çalışmasının köyün hemen yanında evlere birkaç metre uzaklıkta olmasından dolayı kepçe dozer ve kamyonların toprak yolda sürekli çalışma yapmalarından kaynaklı aşırı derecede toz olması hastaları, yaşlıları ve çocukları olumsuz etkilemektedir. Köyde yol olmamasının yanı sıra kalyon inşaat yetkilileri ve çalışanları bilinçli olarak toz yapmaları nedeniyle hem yolsuz hem toz bulutunun içinde yaşamaya Mahkûm edilmiş bulunmaktadırlar. Yetkililerden bir an önce Kayıplar Köyüne acil çare bulunulmalı. Yol çalışmasına ve projeyle alakalı mağdur edilen köy halkına yetkililerin çözüm sunmaları gerekmektedir. 40 haneli köyü bu tecritten kurtarıp yol bağlantısının yeniden kurulması gerekmektedir. Kocaeli Valisi ve karayolları genel müdürlüğünün bu konu hakkında çalışmalar yürütmesin bir an önce yollarına kavuşmak istediklerini dile getiren köylüler bize yaşama hakkı verilmelidir ve köyümüzün yol bağlantısının yeniden kurulması gerekmektedir dediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat