Özdilek

Güncel

‘Orijinal’ kent bayramlaşmasına davet

Kent bayramlaşmasının gerçek sahipleri olan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ‘orijinal’ olarak adlandırdıkları bayramlaşma programı için davet turuna çıktı

24 Temmuz 2014 Saat: 17:44
‘Orijinal’ kent bayramlaşmasına davet
‘Orijinal’ kent bayramlaşmasına davet

Kocaeli’de 10 yıl önce başlatılan geleneksel Kent Bayramlaşması’nın gerçek sahipleri olan sivil toplum kuruluşları Ramazan Bayramı öncesinde kolları sıvadı. Bayramın ilk günü saat 13.00’da Fethiye Caddesi’yle Yürüyüş Yolu’nun kesiştiği noktada geleneksel Kent Bayramlaşması’nı gerçekleştireceklerini duyuran stklar, davet turuna çıktı. Marsiad Başkanı Bahri Odabaş, KYÖD Yönetim Kurulu Üyesi Başar Değer, Magder Başkanı Bahri Soyyiğit, Kocaeli Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç ve KSMMMO Meclis Başkan vekili Mehmet Toker’den oluşan heyet CHP ve Saadet Partisi’ni  ziyaret ederek ‘Orijinal’ Kent Bayramlaşması’na davet etti.

 

Programları hakkında partililere bilgi veren Marsiad başkanı Bahri Odabaş, 10 yıl önce başlattıkları kent bayramlaşmasının yaklaşık 4 yıldır AK Parti diktatörlüğünde gerçekleştirildiğini savundu. Halkın kucaklaşması için 10 yıl önce tohumlarını ektikleri bayramlaşmanın Kocaeli Kent Konseyi’nin insiyatifine verilerek AK Parti destekçilerinin çağırıldığını belirten Odabaş “Diğer sivil toplum kuruluşlarıysa bayramlaşmadan dışlanmıştır. Bizim gerçekleştirdiğimiz bayramlaşma orjinaldir. Onların ki ise alternatiftir. Bizim bayramlaşmamızın alternatif olarak adlandırılmasını kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bayramlaşmada sunulan ikramları kendi ceplerinden karşılayacaklarını söyleyen Odabaş “Vatandaşlarımız isterlerse evlerinde yaptıkları bir tepsi baklavayı alıp getirebilirler. Önemli olan halkın kucaklaşmasıdır. Bizler demokratik insanlarız. Beni Kent Konseyi’nin düzenlediği bayramlaşmaya çağırsalar giderim” dedi. Türkiye’nin siyasi bir diktatörlüğe gittiğinin altını çizen Odabaş “Bu bayramlaşma, toplumu sivil toplum kuruluşlarını sindirmeye çalışan AKP diktatörlüğüne bir başkaldırıdır” dedi. CHP İl Başkan Yardımcısı Cihat Altunyuva ‘En hakiki’ olarak adlandırdığı sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştirdiği bayramlaşmada hazır bulunacaklarını söyledi.

 

Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Ejderoğlu ise toplumda her alanda kutuplaşma yaratıldığını ve artık bu durumun bayramlaşmaları da kapsadığını kaydetti. Ejderoğlu “İnsanların irtibatlarını güçlendirmesi için bayramlar büyük bir önem arz etmektedir. Zaten son yıllardır insanların birbirlerine gülümseyerek baktığı tek yer olarak bayramlaşmalar kaldı. Toplumdaki kutuplaşma maalesef bayramlaşmalara da sıçradı. Bundan daha önceki yıllarda sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilen kent bayramlaşmasına katılmıştık. İnşallah bu vesileyle kutuplaşmaları bir kenara bırakarak bayramda yeniden kucaklaşırız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat