Özdilek

Güncel

Otizme dikkat çektiler

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği tarafından bir yürüyüş gerçekleştirildi.

6 Nisan 2013 Saat: 00:07
Otizme dikkat çektiler
Otizme dikkat çektiler
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Acar ve ASİAD yöneticilerinin destek verdiği, Öz-De-Bir Otistik çocuklar Eğitim Merkezinin de katıldığı yürüyüş, Belediye Çarşı İşhanı önünden başlayarak Kocaeli Valili bahçesinde son buldu.

Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunun ardından, çelenk konuldu. Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği Başkanı Özel İlkin Kılıçaslan, yaptığı konuşmada otizmli çocukların sıkıntılarına dikkat çekti. Kocaeli’de kayıtlı 500’e yakın otizmli çocuğun bulunduğunu belirten Kılıçaslan, her 150 çocuktan birinin otizmli olduğunu açıkladı.

Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği Başkanı Kılıçaslan, “Derneğimizin amacı, toplunda otizme farkındalığı arttırmak, otizmli çocukların topluma kazandırılmasını sağlamaktır. Otizm doğuştan nörolojik tabanlı bir sinir sistemi bozukluğudur. Kişinin kendi dünyasıyla baş başa kalmasına yol açan otizm, genellikle 3 yaşından sonra fark edilebiler, sosyal iletişim ve davranışları olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Erkek çocuklarda görülme sıklığı kızlara göre 4 kat fazladır. En önemli tedavi yolu, erken tanı sonrası çocuklara yoğunlaştırılmış bireysel eğitim uygulanmasıdır. Ancak bu çocukların dışlanması, anti sosyal koşulların içine itilmesi, evlerine kapanmasına neden olur. Bütün gönüllüleri göreve davet ediyor, otizme duyarsız kalmamalarını istiyoruz” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat