Özdilek

Güncel

Öykü yarışması için son gün Pazartesi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle düzenlediği öykü yarışmasına başvurular Pazartesi günü sona eriyor. Bayram tatili boyunca da alınan başvurular Pazartesi günü saat 12.30’a kadar teslim edebilecek. ‘Öğretmenlerin Albümünden, Öğretmenlerin Kaleminden’ sloganıyla başlatılan yarışmada Kocaeli genelinde eğitim veren öğretmenlerden fotoğrafla desteklenen anılarını anlatması isteniyor.
 
FOTOĞRAFLA DESTEKLENMİŞ ÖYKÜ
Kocaeli Büyükşehir’in öğretmenler günü amacıyla düzenlediği yarışmaya Kocaeli’de görev yapmakta olan sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler katılabiliyor. Yarışmanın bir fotoğrafla desteklenmiş anıları, beklentileri ve yaratıcılıklarını bir araya getirerek eğitim dünyamıza ait görsel ve yazınsal bir bellek oluşturması amaçlanıyor. Öğretmenlerin çekmiş olduğu fotoğraflarla desteklenen öğretmen ve öğrencilerin umutlarını, hayallerini, eğitim hayatındaki beklentileri gibi mesajlar veren öyküler yarışmanın konusunu oluşturuyor. Öykülerin yaşanmış olma zorunluluğu ise bulunmuyor.
 
KOCAELİ’DEKİ ÖĞRETMENLER KATILABİLECEK
Yarışma, seçici kurul üyeleri ve onların birinci derece yakınları dışında Kocaeli sınırları içerisinde bulunan tüm öğretmenlerin katılımına açık. Katılımcılar en fazla 1 adet fotoğraf ve 1 adet öyküden oluşan eserle yarışmaya katılabiliyor. Yarışmaya katılacak olan öğretmenlerin öykülerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na teslim etmesi gerekiyor. Yarışmaya katılan bütün eserler Büyükşehir’in arşivine alınarak belediyenin uygun gördüğü çalışmalarda kullanılacak.
 
BİRİNCİYE 3 BİN TL
Yarışmaya katılmak isteyen öğretmenler öykü ve fotoğraflarını en son 22 Kasım Pazartesi günü saat 12.30’a kadar teslim etmesi gerekiyor. Yarışmada birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin TL ödül verilecek. 3 kişiye ise 500 TL değerinde mansiyon verilecek olan yarışmanın ödül töreni ise 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yapılacak.
 
KATILIM KOŞULLARI
·        Katılımcılar yarışmaya en çok 1 eserle (fotoğraf ve öykü) ile katılabilecek
·        Öykü A4 kâğıda 12 punto ve Times New Roman karakterinde en fazla 300 kelimeden ( yaklaşık 2 A4 sayfa) oluşmalıdır. Öykünün altına katılımcının sadece rumuzu yazılacaktır.
·        Fotoğraf herhangi bir yüzeye yapıştırılmış veya yıpranmış olmamalıdır. Fotoğraf boyutlarında bir kısıtlama olmamakla beraber standart albüm boyu (20 x 30cm aralığında) tercih edilir.
·        Fotoğraflar, baskıları dışında 300dpi çözünürlükte, yarışmaya gönderilen baskı kadrajında ve JPEG formatında CD’ye kayıtlı gönderilecektir. Yazılan öykü de aynı CD içerisinde kaydedilmelidir. CD kaydı olmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
·        Katılım formu eksiksiz doldurulmalı, imzalanmalı, CD ve katılım formu, üzerinde yarışmacının rumuzunun yazılı olduğu ayrı bir zarfın içine konulmalı ve A4 kâğıda elektronik ortamda yazılmış olan öykü ve fotoğrafla birlikte zarar görmeyecek biçimde kapalı olarak teslim edilmelidir. CD kaydında öykünün adlandırılması, katılım formundakiyle aynı olmalıdır.
·        Fotoğrafın arka sağ alt köşesinde ve öykünün sağ alt köşesine altı rakamdan oluşan rumuz yazılmalıdır. ( Örnek: (123456)
·        Yarışma koşullarına uymadığı belirlenen başvurular yarışma dışı bırakılacaktır.
·        Katılımcı, yarışmaya gönderdiği öykünün tümüyle kendisine ait olduğunu beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.
·        Tüm yarışmacılar, yarışma koşullarını ve Seçici Kurul kararlarını istisnasız kabul etmiş sayılır

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat