Özdilek

Güncel

Pasaportta '10 yıl Süreli Oluyor.

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

Pasaport Kanunu'nda yeni değişiklikler belli oldu. Buna göre, yeşil pasaportlarda erkek çocukların yaşı 18'den 25'e yükseltildi.

 

Pasaport Kanunu'nda yapılan yeni değişikliklerle yeşil pasaportlarda erkek çocukların yaşı 18'den 25'e yükseltildi. kız çocuklarının sınırsız olan süresi de 25 yaşa düşürüldü. Halen 25 yaşını geçmemiş, herhangi bir işte çalışmayan ve öğrenci olduğunu belgeleyen erkek çocukları bugünden itibaren yeşil pasaport alabilecek. 

Çipli pasaportlar 310 TL harç bedeli karşılığında 10 yıllık geçerli olarak düzenlenecek. Ancak 2015'e kadar geçerli olan çipsiz pasaportlar eskiden olduğu gibi 310 TL karşılığında 5 yıl uzatılabilecek. 10 yıllık umuma mahsus pasaport uygulamasından sadece 18 yaşından büyük vatandaşlar faydalanabilecek. 18 yaşından küçük olanlar 310 TL karşılığında 5 yıl geçerli pasaport sahibi olabilecek. 6 ay, 1, 2 ve 3 yıllık harç bedelleri ise değişmedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat