Özdilek

Güncel

Pazarcılar’da Başkan Serim

Mevcut Başkan Erol Kumsar ile eski Başkan Ahmet Serim’in yarıştığı Pazarcılar Odası’nın genel kurulu gergin geçti.

11 Şubat 2014 Saat: 22:07
Pazarcılar’da Başkan Serim
Pazarcılar’da Başkan Serim

Dernek üyelerinin yoğum güvenlik önlemleri arasında Mevlana Kültür Merkezi’ne girdiği genel kurulda Serim, mevcut yönetimin odayı İzmit Belediyesi’nin kucağına attığını söyledi. Buna karşılık Kumsar, “Ahmet Serim’in 5 yıllık aidat borcu var. Önce bu borçlarını ödeyin sonra ben size başkanlık yapayım” dedi. Daha sonra gerçekleştirilen oylamada Serim 328 oy alırken, Kumsar ise 233 oyda kaldı.

 

Kocaeli Pazarcılar Odası’nın olağan genel kurulunda mevcut başkan Erol Kumsar’ın sözlerine sinirlenip divandan söz isteyen Başkan Adayı Ahmet Serim, kendisine söz hakkı verilmemesi üzerine Kumsar hakkında ağır ifadeler kullandı. Serim güçlükle sakinleştirildi.

 

Kocaeli Pazarcılar Odası’nın 21’inci Olağan Genel Kurulu sabah saatlerinde Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Emniyet güçlerinin iki ayrı noktada geniş güvenlik önlemleri aldığı kongrede, Mevcut Başkan Erol Kumsar ile Ahmet Serim başkanlık için yarıştı. Toplam 646 kişinin oy kullanma hakkının bulunduğu kongreye çok sayıda davetli katıldı.


ÖNCE EL SIKIŞTILAR

Başkan olduğu yüz kızartıcı suç kapsamında değerlendirilen evrakta sahtecilik suçu nedeniyle görevden alınan Ahmet Serim’in kalabalık bir grupla kongreye katıldığı gözlemlenirken, Serim’in destekçileri üzerlerinde Ahmet Serim yazılı yaka kartları ve kırmızı kaşkolle salondaki yerlerini aldı. Kongre öncesinde Erol Kumsar ve Ahmet Serim birbirleriyle el sıkışırken kongrenin divan başkanlığını Necmi Kocaman, divan üyeliğini Ali Sarı ve Mehmet Çobanoğlu yaptı.

 

BİZDEN HELALLİK İSTEME

Kongrede faaliyet raporları ve bütçe planlarının açıklanmasının ardından divan başkanı Necmi Kocaman, “Yönetimimizin faaliyetleri ortada. Umarım hayırlı bir seçim olur. Biz bundan sonra kazananın oda olmasını temenni ediyoruz. Yönetimimize hakkınızı helal ediyor musunuz” diye sorunca Serim ayağa kalkarak, “Bizden helallik isteme başkan, bilançoyu oyla geçelim” dedi.

 

KİMSE BİZE ÖĞRETMESİN

Alkışlar arasında kürsüye gelen Ahmet Serim, “Mevcut yönetim pazarcı esnafını belediyelerin kucağına atmıştır, 2017’ye kadar açık pazar yerleri kapanacak. Esnafı borçlu bırakmışlardır. 2001 yılında pazar esnafını İzmit Belediyesi’nin kucağına attılar. Bizden neyin helalliğini istiyorlar? Çok konuşacak şeyler var. Herkes bize ‘Sakin olun’ diyor. Biz niye kavga çıkaralım? Bizim bugüne kadar seçimlerimizde kimsenin burnu kanamadı. Demokrasiyi kimse bize öğretmesin. Biz demokrasiyi kuranların torunlarıyız. Her şeyden önce Pazarcılar Odası’nın kurumsal kimliğini kazanmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

 

SERİM’İN BEŞ YILLIK AİDAT BORCU VAR

Serim’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Kumsar, “4yıl boyunca eleştirilere maruz kaldık ama yalan söylemedik. Erol Kumsar’ı her türlü eleştirebilirsiniz ama bize ‘Haksızlık yaptınız’ diyemezsiniz. Çıktınız sokaklarda ‘5. ve 6. katta pazar yeri, zemin katı otopark olacak’ dediniz. Hanginizden, hangi işlerden oda para talep etti. Çıktınız pek çok söylemde esnaf arkadaşlarımızın kafasını bulandırdınız” ifadelerini kullandığı sırada Ahmet Serim’in destekçilerinden birinin lafa karışması üzerine Kumsar, “Ahmet Serim’in 5 yıllık aidat borcu var. Önce bu borçlarını ödeyin sonra ben size başkanlık yapayım” dedi.

 

ADAM OLACAK ADAM

Kumsar’ın bu sözlerinin ardından söz almak isteyen Serim, divan başkanı tarafından söz hakkı verilmeyince adeta küplere bindi. Destekçilerinin de Serim ile birlikte divan başkanına söz vermesi için baskı yaptığı kongrede Serim ve destekçileri güçlükle sakinleştirilirken, Serim, ”Ortada yargıya intikal etmiş bir durum var. Yalan yanlış konuşmayacak, adam olacak adam” ifadelerini kullandı. Serim ve destekçilerinin sakinleşmesinin ardından oylamaya geçildi.

 

EROL KUMSAR’IN LİSTESİ

YÖNETİM

Erol Kumsar, Selahattin Gökcen, Mustafa Koç, Abdullah yörüker,emin Ersin, Cahit Aslan, İsmail Dalkılıç

 

DENETİM

Selami Pençe, Rıdvan Elmas, Emre Çelik

 

AHMET SERİM’İN LİSTESİ

YÖNETİM

Serkan Bozktürk, Osman Koç, Mehmet Mehti Doğan, Hilmi İmamoğlu, Bayram Çelik, Ahmet Baştan

 

DENETİM

Şener Bark, Gökhan Kara, Abdul Kani Özbey

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat