İGF

PepsiCo Türkiye’den döngüsel ekonomi hareketi

Net Sıfır Atık vizyonuyla hareket eden PepsiCo Türkiye fabrikalarında kendi enerjisini ve kendi gübresini üreterek, döngüsel ekonomi tabanlı uygulamalarıyla PepsiCo dünyasında örnek ve öncü olmaya devam ediyor. İSTANBUL (İGFA) - PepsiCo

22 Temmuz 2021 Saat: 13:05
PepsiCo Türkiye’den döngüsel ekonomi hareketi
PepsiCo Türkiye’den döngüsel ekonomi hareketi

Net Sıfır Atık vizyonuyla hareket eden PepsiCo Türkiye fabrikalarında kendi enerjisini ve kendi gübresini üreterek, döngüsel ekonomi tabanlı uygulamalarıyla PepsiCo dünyasında örnek ve öncü olmaya devam ediyor.

İSTANBUL (İGFA) - PepsiCo Türkiye, sürdürebilir bir gıda sisteminin oluşması için üretim aşamasındaki bütün operasyonlarını çevresel, sosyal ve ekonomik olarak pozitif etki yaratma misyonuyla yürütüyor.

PepsiCo Türkiye bu anlayışla, küresel sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda daha iyi yarınlara ulaşmak için tarladan fabrikaya kadar uzanan bir döngüsel ekonomi modeli uyguluyor. Hayata geçirdiği proje ve uygulamalarla PepsiCo dünyasındaki diğer ülkelere de örnek oluyor. Fabrikalarının tamamı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Belgesi ile sertifikalandırılmış durumda olan PepsiCo Türkiye, Net Sıfır Atık vizyonuyla ve döngüsel ekonomi uygulamalarıyla, fabrikalarında kendi enerjisini ve en önemli tarım girdilerinden patates üretiminde kullanılan gübreyi üretiyor.

Fabrikalarında yüzde 100 yenilenebilir elektrik hedefine ulaşan PepsiCo Türkiye, elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 50’sini atıktan elde ediyor

PepsiCo Türkiye’nin çevresel sürdürülebilirlik konusunda yaptığı çalışmaların en önemli kısımlarından birini ise yenilebilir, temiz ve döngüsel kaynaklardan enerji üretimi oluşturuyor. Şirket atıklardan enerji üretme konusunda da Türkiye’de ve dünyada örnek gösterilebilecek işlere imza atıyor. PepsiCo, 2007 yılından bu yana Suadiye ve Tarsus Fabrikalarında; biyobozunur Atık İşleme -Biyometanizasyon lisanslı Organik Atık İşleme Tesislerinde; fabrikalarının üretim faaliyetleri sonucu oluşan ıskarta ürün-hammaddeler ve arıtma çamurunu kullanarak biyogaz elde ediyor. Kojenerasyon sistemi ile elde edilen gaz, elektrik enerjisine dönüştürülüyor. 

PepsiCo 2020 ve 2021 yılları itibariyle Organik Atık İşleme Tesislerinde elektrik üretim kapasitesini arttırarak, fabrikalarının elektrik ihtiyacının %50’si bu tesislerden karşılanmaya başlamış bulunuyor. Hem yiyecek hem de içecek fabrikalarında elektrik enerjisi üreten şirket, 2021 yılı itibariyle son kullanma tarihi geçmiş olan ürünlerinden de elektrik enerjisi üretmek için yeni bir projeye başlamış bulunuyor. Elektrik ihtiyacının geri kalan kısmını solar panellerden ve yenilenebilir elektrik tedariği sağlayan şirketlerden temin eden PepsiCo Türkiye, tüm dünyada yüzde 100 Yenilenebilir elektrik hedefine ulaşan ilk ülkelerden. 

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat