Özdilek

Güncel

Pişmaniye Festivali Ağrı’da

İzmit Belediyesi tarafından bu yıl 9.su düzenlenecek Pişmaniye Festivalinin Ağrı’da yapılacak. İzmit Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Ramazan Ayı münasebetiyle akşam saatlerinde yapıldı. Meclis toplantısı sonrası meclis üyel

7 Haziran 2017 Saat: 10:35
Pişmaniye Festivali Ağrı’da
Pişmaniye Festivali Ağrı’da

İzmit Belediyesi tarafından bu yıl 9.su düzenlenecek Pişmaniye Festivalinin Ağrı’da yapılacak. İzmit Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Ramazan Ayı münasebetiyle akşam saatlerinde yapıldı. Meclis toplantısı sonrası meclis üyeleri Başkan Nevzat Doğan’ın verdiği iftar yemeğinde ağırladı.

 

Şaban Sarıgülle’nin adı yaşatılacak

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, geçtiğimiz aylarda vefat eden CHP’li meclis üyesi Şaban Sarıgülle’nin adının Dar Sokak olarak bilinen sokağa verilmesi yönünde Büyükşehir Belediyesi’ne tavsiye ileteceklerini ifade etti. Gündem dışı olan bu konunun ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı.

Pişmaniye Festivali Ağrı’da

Bu yıl 9.sunu  düzenlenecek Pişmaniye Festivali Ağrı İli Merkezinde daha sonra 6-7-8-9 Temmuz 2017 tarihleri arasında Diyadin İlçesi’nde düzenlenecek. Belirlenen heyet ile birlikte tüm masrafların belediye tarafından karşılanmasına oy birliği ile kabul edildi.

Bulvar Parkı Şehitler Parkı oldu

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kocaeli İl Başkanlığının dilekçesine istinaden Kadıköy Mahallesi’nde bulunan mevcut “Bulvar Parkı”nın isminin “Şehitler Parkı” olarak değiştirilmesi teklifi kabul edilirken, imarla ilgili maddeler oy birliğiyle imar komisyonuna sevk edildi. Meclis gündemine gelen obezite ile mücadele kapsamında toplumun tüm kesimleri ile özelliklede gençlerin spora yönlendirilmeleri ve ayrıca bu konuda yapılması gereken araştırma, bilgilendirme çalışmalarının başlatılması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Tarım alanları azalıyor

CHP Grubu tarafından yapılan konuşmalarda nüfusun köylerde tutulması gerektiğine dikkat çekildi. Tarım alanlarının azaldığı belirtilirken, ürünlerin gereken değeri bulamadığı belirtildi. Toprak ile uğraşanlara destek verilmesi gerektiği dile getirilirken, ulaşım sorunun da olduğu kaydedildi.

 

 

 

Örnek bahçe hazırlandı

Şehrin cazibesi var diyen Belediye Başkanı Doğan “Ciddi bir şekilde sonuç alınması gereken adımların atılması gerekiyor. Belediye olarak Kırsal Hizmetler Müdürlüğü belediye bünyesinde kuruldu. Bu sayede tarımla uğraşan herkese destek verilmektedir. Şuanda belediye olarak örnek teşkil etmesi için 20 dönüm bahçe hazırladık. Bahçede bulunan ağaçlar meyve vermeye başladı. İnsanları cezbedecek durumun oluşması gerekiyor. Çocuklarımızı toprakla buluşturmalıyız” dedi.

 

Tarım alanları korunmalı

Şehir hayatında da tarımdan uzak durulmaması noktasında destek verdiklerini belirten Belediye Başkanı Doğan “Balkonlarda ürün yetiştirilmesi için destek vermekteyiz. Tarım alanlarını korumaktayız. Tarım özelliğini kaybeden yerler için de planlama yapılarak kullanılmaktadır. Köylerin dokusu ve kokusu gitmeden çalışma yapılmalıdır. Köylere nüfusun yeniden dönmesi için komisyon oluşturulmalıdır” açıklamasında bulundu. Gündem maddesinin araştırılması için komisyon oluşturulmasına karar verildi. Meclis oturumu sonrasında İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan meclis üyelerine iftar sofrasında ağırladı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat