Özdilek

Güncel

Pişmaniye Heykeli Açıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan pişmaniye heykeli düzenlenen törenle açıldı. D-100 karayolu SEKA Tüneli üzerindeki pişmaniye heykelinin açılışına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İzmit İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kılıçkaya, mahalle muhtarları,sivil toplum örgüt temsilcileri,belediye meclis üyeleri,belediye başkan yardımcıları,pişmaniye üreticileri ile vatandaşlar katıldı.

       Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker de şehirlerin kent mobilyaları, anıtları, eserleri ile anıldığını söyleyerek“Kocaeli artık transit geçilen bir şehir değil.Gezilen, zaman geçirilen bir kent olduk. Pişmaniye heykeli ile de kentimizin değerlerinden biridir” dedi.

İzmit Kaymakamı Sabit Kaya ise “Şehirlerimiz artık tatlı bir rekabet içerisindedir. Kimisi karpuzla, kimisi kayısı ile kentlerini tanıtıyor. Tarihi pişmaniyemiz İzmit Belediye Başkanımız Nevzat Doğan gibi idareciler sayesinde markalaşıp aranan bir tatlı haline gelmiştir” şeklinde görüşlerini dile getirdi. Konuşmaların ardından ünlü şarkıcı Erol Büyükburç’un seslendirdiği pişmaniye şarkısı eşliğinde heykelin açılışı yapıldı. Açılış törenine katılanlara bol bol pişmaniye dağıtıldı. Pişman karakterleri de açılışa ayrı bir renk kattı.

     Seka Tüneli üzerindeki pişmaniye heykeli emekli eğitimci,heykeltıraş Hüseyin Kodan tarafından tasarlandı.8 metre uzunluğundaki 2,5 ton ağırlığında, 2 metrelik bir kaide üzerindeki heykel,pişmaniye çekilmesini sembolize ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat