Özdilek

Güncel

Polis, eğitimcileri yürütmedi

Müdür puanlamalarında adaletsizlik ve TEOG yerleştirmelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne yürümek isteyen Eğitim Sen Kocaeli Şubesi üyeleri Rauf Orbay Sokak üzerinde Çevik Kuvvet ekipleri tarafından

4 Eylül 2014 Saat: 16:21
Polis, eğitimcileri yürütmedi
Polis, eğitimcileri yürütmedi

Eğitim Sen Başkanı Suca Omurca’nin emniyet amiri ile yaptığı uzun süreli pazarlıkta sonuç vermedi. Eğitim Sen üyesi öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürümeleri izin verilmeyince açıklamalarını polis barikatının önünde yapmak zorunda kaldı.

VALİ İZİN VERMİYOR

Ülkemizde eğitim alanında yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek isteyen Eğitim Sen Kocaeli Şubesi üyeleri Sabri Yalım Parkı’nda bir araya geldi. Ellerinde pankart, döviz ve sendika bayrakları ile parkta kısa bir açıklama yapan sendika üyeleri daha sonra Yürüyüş Yolu’nu kullanarak Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüyüşe geçti. Ancak eğitimcilerin önü Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Omurca emniyet amiri ile pazarlık yaptı. Ancak Emniyet Amiri Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın kesin talimatı olduğunu Kocaeli Valiliği önüne yürüyüş yapmanın yasaklandığını ifade etti. Eğitimciler yürümelerine izin verilmeyince ıslık, alkış ve düdük sesleri eşliğinde oturma eylemi yaptı.

AKP’NİN DEĞİL HALKIN POLİSİ OLUN

Kocaeli polisinin AKP’nin polisi gibi davrandığını söyleyen Omurca, “AKP’nin polisi değil halkın polisi olun. Dün sizin gibi davranan polisler bugün paralel yapı iddialarıyla içeri alındı. Sıra size de gelebilir. Bunu unutmayın” dedi.  TEOG ile öğrencilerin; meslek lisesi, İmam Hatip ve Açık Lise’ye mahkum edildiğini söyleyen Omurca, “TEOG’da tercih yapmayan 134 bin öğrenciden 94 binin meslek, 40 bininin imam hatip liselerine otomatik olarak yerleştirilmiş olması Milli Eğitim Bakanlığı’nın dayatmacı politikalarının son örneğidir. Bazı illerdeki öğrenciler evlerinden 120 kilometre uzaklıktaki okullara yerleştirildi” diye konuştu.  

MÜDÜR PUANLAMALARI SİYASİ

Eğitim yöneticilerinin sendikal ve siyasal referanslarla belirlenmesini asla kabul etmediklerini söyleyen Omurca, “7 bin okul müdürünün büyük bölümü siyasi gerekçelerle resmen tasfiye edilmiştir. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesi sürecinde liyakat ilkesi temel alınmalıdır. Kamu kaynaklarının özel okullara aktarılması eşitsizlikleri derinleştirmektedir. Eğitimde zorunlu rotasyon olmamalıdır. Aday öğretmenlere sözlü sınav uygulanmamalıdır” ifadesini kullandı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat