Özdilek

Güncel

Prof.Dr. Atilla Çetin için anma toplantısı

İlimizin tarih alanında yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Prof.Dr. Atilla Çetin, doğum yıldönümü nedeni ile İzmit Öğretmen Evin’de sevenleri tarafından anıldı.

21 Mart 2018 Saat: 11:11
Prof.Dr. Atilla Çetin için anma toplantısı
Prof.Dr. Atilla Çetin için anma toplantısı

. Kardeşi Dr. Aylin Çetin’in daveti ile gerçekleşen Anma programına, Kocaeli Dökümantasyon Merkezi Başkanı Müzeyyen Ünal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi-KÜGEM Koordinatörü Resul Narin, Kocaeli Kandıralılar Derneği kurucu ve Başkanları; Turan Sarı, Günay Gülcü, Ahsen Okyar, Recep Yıldız, Salim Yaşar, Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği Başkanı Rüştü Uygur, Araştırmacı-Yazar Yavuz Ulugün, tv 41 program yapımcısı Semahat Gün, Gazeteci-Yazar Tanju Cılızoğlu, Prof. Dr. Atilla Çetin’in ailesi ve çok sayıda öğrencisi katıldı.

Kardeşi Dr. Aylin Çetin’in açış konuşmasında; “Ağabeyim Prof.Dr. Atilla Çetin, Arşivci ve Tarih Profesörü olarak yaşadığı çevreye hazırladığı kitapları ile borcunu ödemiştir. Kendisi ile ilgili vefatından sonra kitaplar yayınlanmıştır. Bu Kitapları hazırlayanlara, vefatından sonra doğum gününde tertiplenen bu toplantıya gelen sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kocaeli Dökümantasyon Merkezi Başkanı Müzeyyen Ünal yaptığı konuşmada, “ Atilla Çetin’in Kocaeli Dökümantasyon Merkezi’ne çok büyük katkıları oldu. Bizim yıllardır yapmak istediğimiz çalışmayı o lisans tezi ile kısa sürede yaptı. Komşuları, arkadaşları, hemşerileri, sevenleri ile kendisini anmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Program Prof. Dr. Atilla Çetin’in eski öğrencisi Resul Narin ve söz alan diğer konuşmacılar da Prof.Dr. Atilla Çetin’i saygıyla ve rahmetle anarak, hatıralarını dile getirdiler.

1942 yılında Kandıralı bir annenin evladı olarak İstanbul Beykoz'da doğdu.Bursa Erkek Lisesi, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü ve Çapa Yüksek Öğretmen Okulu'nu bitirdi (1966).Bir süre Kars Alparslan Lisesi'nde tarih öğretmenliği yapan Çetin, vatani hizmetinden sonra, Başbakanlık Arşiv genel Müdürlüğü'nde Eski Metinler Telhiscisi, arşivist, şef,uzman, şube müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu (1970-1981).Fransa'da arşivcilik ihtisası yaptı (1972-1973).Dünya ve Tercüman gazetelerinde çalıştı.1987 yılında İ.Ü. Edebiyat Fakültesi'nde 'tarih Doktor' ünvanını alan Atilla Çetin, 1988'de Yakınçağ Tarihi Doçenti, 1996 yılında profesör oldu. 4 Haziran 2015 tarihinde İzmit'te vefat etti.

YAYINLANAN KİTAPLARLARI

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat