Özdilek

Güncel

“Provokatörleri polisler teşvik etti”

Gezi Davası'nın dördüncü gününde savunma yapan Cenk Altınsüzen, grubun içerisindeki provokatörleri polislerin yönlendirdiğini ileri sürdü

5 Haziran 2014 Saat: 17:31
“Provokatörleri polisler teşvik etti”
“Provokatörleri polisler teşvik etti”

Gezi Davası'nın 4. günü dün Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Dava kapsamında Cemal İlgün, Cenk Altınsüzen, Ceyhun İnan ve Cüneyt Yamankaya dinlendi. Duruşmada avukatlar D. Kerim Şimşek ve Özgür Üstündağ da hazır bulundu. Duruşmada Cüneyt Yamankaya, suçlamaları kabul etmeyerek “Ben olay günü evdeyken yeğenim aradı ve ağabeyinin eve gelmediğini söyledi. Ben de onu aramak için Cumhuriyet Parkı'na çıktım. Orada da gözaltına alındım” dedi. Duruşmada diğer sanık Ceyhun İnan “Suçlamaları kabul etmiyorum. Polise taş atmadım, beraatimi talep ediyorum” dedi.

POLİSLER YARGILANMIYOR

Sanık Cenk Altınsüzen “Yaptığımız eylem ve gösteri kanunlara aykırı değil. Polisin şiddet kullanmasına kadar bir olumsuzluk yoktu. Grubun içerisinde her zamanki gibi provokatörler vardı. Bu insanlar bizzat polis tarafından yönlendirilen insanlardı. Görüntüleri inceledim, durum alenen ortadadır. Biz polise taş atmadık, atanları engelledik. Suçlamalarla ilgili hiçbir görüntüm yok. Polisin göstericilere şiddet uygulandıklarını gösteren raporlar dosyada mevcut. Benim de raporum var. Polislerden şikayetçi olduğum halde polislerin yargılanmadığı bir davadayız. İddianamede üzerime atılı suçlar yanlış ibarelerle dolu. Asılsız iddiaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” şeklinde ifade verdi.

BEN EVDEYDİM

O dönemin Eğitim-Sen eski yöneticisi Cemal İlgün, “Ben 31 Mayıs'ta Eğitim-Sen yönetim kurulu üyesiydim. Ülkemizin her yanında olduğu gibi Kocaeli'nde de infial vardı. Biz de sendikamızla birlikte Sabri Yalım'da toplanıp Cumhuriyet Parkı'na yürüdük. Orada basın açıklaması yaptık. Sonra parktaki kitlelerle birlikte AKP il binası önüne yürüyüp basın açıklaması yapıp dağıldık. Gece yaşanan olaylar -ki eğer yaşandıysa- ilgim yok. Gözaltına alınmadım, evimdeydim. İddianame sanki ben oradaymışım gibi hazırlanmış. İddianamedeki tüm suçlamalar asılsızdır, kabul etmiyor, beraatimi istiyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat