Özdilek

Güncel

Rekortmenlere vergi teşekkürü

Vergi Haftası kapsamında 2012 yılı vergilendirme dönemine ait ilimizde en çok vergi veren kişi ve kurumlara düzenlenen törenle ödülleri verildi

25 Şubat 2014 Saat: 17:22
Rekortmenlere vergi teşekkürü
Rekortmenlere vergi teşekkürü

Her yıl 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası kapsamında 2012 yılı vergilendirme dönemine ait ilimizde en çok vergi veren kişi ve kurumlara dün düzenlenen törenle ödülleri verildi. Wellborn Otel’de gerçekleşen törene Vali Ercan Topaca, Vergi Dairesi Başkanı Kadir Koşucu, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, KOTO Başkanı Murat Özdağ, GTO Başkanı Nail Çiler, KTO Başkanı Mustafa Efe ve vergi rekortmenleri katıldı.

Törende konuşan Kadir Koşucu, geçen yıla oranla yüzde 12.45 vergi artışın olduğunu açıklayarak, “Bu oran, 40 milyon 600 bin lira demek. Hasılatın tahakkuka oranına baktığımızda ilk sıradayız. İlimizde kişi başına vergi gelirinde yaklaşık 25 bin lira ile yine birinciyiz. Türkiye bütçesinin yüzde 13’ünü Kocaeli karşılıyor” şeklinde konuştu.

 

Vali Topaca ise vergi dendiğinde akla devletin geldiğini söyledi. Topaca, şöyle konuştu: “Devlet için vazgeçilmez unsurlardan biri vergi. Çok vergi çok refah anlamına da gelmiyor. Dengeyi kurmak gerek. Çalışanlar, bizler de ciddi oranda vergi veriyoruz. Kurumlar vergisi oranlarını yarı yarıya düşürmemize rağmen vergi gelirleri azalmadı. Kentimizde toplanan vergi gelirleri oldukça iyi” dedi. Konuşmaların ardından kişisel ve kurumsal vergi sıralamasında ilk sırada yer alan isimlere plaketle teşekkür edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat