Özdilek

Sağlık

Reşat Başar Keşmer: 14 Mart, tıbbiyelilerin direnişidir

Kocaeli Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle Umuttepe Tıp Fakültesi’nde program düzenledi. Oda başkanı Kemal Keşmer, yaptığı konuşmada 14 Mart’ın önemi hatırlatarak “14 Mart, işgal altındaki yurdumuzda tıbbiyelilerin direni

14 Mart 2014 Saat: 17:52
Reşat Başar Keşmer: 14 Mart, tıbbiyelilerin direnişidir
Reşat Başar Keşmer: 14 Mart, tıbbiyelilerin direnişidir

Kocaeli Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle Umuttepe Tıp Fakültesi'nde program düzenledi. Programa Türk Tabipler Odası Başkanı Kemal Keşmer, KOU Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, KOU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gökalp ve Prof. Dr. Ali Demirci, üniversite ve sağlık çalışanları katıldı. İlk olarak konuşma yapan Kemal Keşmer, 14 Mart’ın önemini hatırlatarak “Tıbbiye-i Şahane'nin kuruluş yıldönümü bahanesiyle işgal altındaki yurdumuzda tıbbiyelilerin direnişi başlatmasıdır 14 Mart” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından meslekte 25, 40 ve 60’ıncı yılını dolduran hekimlere plaket verildi.


SAĞLIK EMEKÇİLERİ OLARAK KANDIRILDIK
Sözlerine Berkin Elvan ile ilgili konuşarak başlayan Tabipler Odası Başkanı Kemal Keşmer, “Altı yaşındaki kızımı kucaklarken acı duyuyorum. Devlet kurşunu ile öldürülen bir çocuğun utancıyla yüzleşmeden nasıl geçer bu sızı, eğer ikiyüzlü değilsek” dedi. Uzun süren alkışlardan sonra sözlerine devam eden Keşmer, “Biz sağlık emekçileri olarak kandırıldık, her şeye katlandık, kanırtıldık, dayaklar yedik, öldürüldük. Devlet kurşunuyla katledilen evladımızın yasıyla bile alay eden bu zihniyete bir hekim olarak seslenmek istiyorum. Unutmayın Tıbbiye-i Şahane'nin kuruluş yıldönümü bahanesiyle işgal altındaki yurdumuzda tıbbiyelerin direnişi başlatmasıdır 14 Mart” diye konuştu.


EN ENTELEKTÜEL MESLEK GRUBU

Keşmer’in ardından söz alan Tıp Fakültesi Dekanı Şükrü Hatun, “Önceden tıbbi ölümler vardı. Artık tıbbi olmayan çocuk ve polis ölümleri gerçekleşmeye başladı. Fakülte olarak Türkiye'de iyi bir sıralamadayız. Tıbbın bütün alanlarında insanlara hizmet veriyoruz. Bu ülke sadece politikacılardan ibaret değildir" diye konuştu. Hatun’un ardından söz alan Rektör Yardımcısı Ayşe Sevim Gökalp, 14 Mart’ın önemine değinerek “1919’da İstanbul işgal altındayken, hekimler işgale karşı organize olmuştur. Hekimler sırf tıp sorunlarına değil toplum sorunlarına da duyarsız kalmamışlardır. En entelektüel meslek gruplarındandır. Bugün ayrıca meslek sorunlarını da gözden geçirme günüdür" şeklinde sözlerini tamamladı.

 

25, 40 ve 60’INCI YILINI DOLDURANLARA PLAKET

Program sonunda meslekte 25, 40 ve 60’ıncı yılını tamamlayanlara plaket verildi. İlk olarak meslekte 61. yılını tamamlayan Zeyyat Farman, ödülünü aldıktan sonra bir konuşma gerçekleştirdi. Farman, “Bugün mezuniyetimin 61’inci yılını kutluyorum. Bu meslekte uykusuz kaldığınız çok günler olacak. Ancak ameliyattan sonra hastanızın elinizi tutması doğumdan sonra annenin size teşekkür etmesi, çocuğunu kurtardığınız annenin size minnet dolu bakışları tüm zorlukları unutturacaktır. İşte yaşlı bir hekim olarak en büyük kazancınız da bu olacak. Hepinizin bizler gibi böyle yıldönümlerini kutlamanızı dilerim” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat