Özdilek

Güncel

Romanlardan Cumhurbaşkanına yüzyılın devlet adamı ödülü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Roman Konfederasyonu tarafından "Büyük Roman Ödülü" töreni için Bursa'daydı. Türkiye Romanlar Konfederasyonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Yüz

7 Şubat 2015 Saat: 15:42
Romanlardan Cumhurbaşkanına yüzyılın devlet adamı ödülü
Romanlardan Cumhurbaşkanına yüzyılın devlet adamı ödülü

Roman Konfederasyonu tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 
 "Yüzyılın Devlet Adamı" ödülü takdim edildi. Törenin gerçekleştirildiği Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gelerek salona beraber giren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'da "Yüzyılın Devlet Adamı" törenine iştirak etti. 
 

ROMAN KONFEDERASYONUNDAN KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR
 

Törende bir konuşma yapan Roman Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, bugünlere gelinme noktasında belli başlı kurumların katkılarının olduğunu ifade ederken, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bizlere verdiği destekler için Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na çok teşekkür ederiz" dedi.  
 

HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞA KARŞIYIZ
 

Roman Konfederasyonu tarafından "Büyük Roman Ödülü" verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her türlü  ayrımcılığa karşı olduklarını ve Romanların, 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her biri gibi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu ifade ederek, "Romanlara ya da bir başkasına yapılan ırkçı ve ayrımcı yaklaşımların tamamı ayaklarımızın altındadır. Birbirimizi dinleyecek, anlayacak, birbirimizin dertlerine kulak verecek, tüm ayrımcı yaklaşımları sona erdireceğiz" dedi.
 

"ROMANLARIN DOSTLUKLARI OKYANUS KURUYANA KADARDIR"
Romanların çok enteresan özelikleri bulunduğuna da işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:  "Romanların kinleri mendil kuruyana kadardır. Ama dostlukları okyanuslar kuruyana kadardır. Biz bu konuda Türkiye'yle sınırlı değiliz. Dünyanın neresinde olursa olsun Romanlara ya da bir başkasına yapılan aşağılamayı, tahkiri, ayrımcılığı, öfke ve nefreti asla kabul etmeyiz, asla onaylamayız. Biz Roman kardeşlerimizin bütün haklarının, bütün sorunlarının takipçisiyiz ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın neresinde olursa olsun Roman kardeşlerimizin haklarını da en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

 

"IRKÇILIK, HANGİ MASKENİN ARDINA 
SAKLANIRSA SAKLANSIN KÖTÜDÜR"
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları da söyledi: "Irkçılık ve ayrımcılık dünyanın neresinde olursa olsun, hangi bahanenin, hangi gerekçenin, hangi maskenin arkasına saklanırsa saklansın tartışmasız ve tereddütsüz şekilde kötüdür. Irkçılık ve ayrımcılık dünyada en fazla kan döken, en fazla can alan, en fazla zulüm üreten kavram ve yaklaşımdır. Kendisi dışındakini deri renginden, dilinden, kültüründen, yaşam tarzından, dininden ve inancından dolayı dışlamak insanlığa yakışmaz. Türk diyerek, Kürt diyerek, Arap, Gürcü, Boşnak, Rum, Ermeni, Roman diyerek hiç kimse hiç kimseyi aşağılayamaz, tahkir edemez, hele hele onun haklarını elinden alamaz, onu en temel haklarından mahrum edemez" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ırkçılığın ve ayrımcılığın şeytanı bir tavır, şeytani bir yol olduğunu vurgulayarak, "Zira İslam coğrafyasının bir kısmında farklı olana karşı tahammülsüzlüğün ve insanlık dışı şiddetin uygulandığını görüyoruz.

 "ROMANLAR BU ÜLKENİN BİRİNCİ SINIF VATANDAŞIDIR"
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Romanların, 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her biri gibi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı, birinci sınıf insanları olduğunu da vurguladı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Romanlara ya da bir başkasına yapılan ırkçı ve ayrımcı yaklaşımların tamamı bizim ayaklarımızın altındadır. Bu meseleyi inşallah daha ideal anlamda çözüyoruz, çözmeye devam edeceğiz. Birbirimizi dinleyecek, anlayacak, birbirimizin dertlerine, sorunlarına kulak verecek, inşallah tüm ayrımcı yaklaşımları sona erdireceğiz. Bugün burada tüm samimiyetimle tekrar söylüyorum; bu ülkede hiç kimseye, ama hiç kimseye buçuk muamelesi yapılamaz. Hele benim Roman kardeşlerime buçuk muamelesi yapılmasına, onların ayrımcılığa, dışlanmaya maruz bırakılmasına bizim tahammülümüz olamaz. Biz bunu sadece sözde değil fiilde de göstermiş bir kadroyuz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, Bursa Romanlar Federasyonu Başkanı Rahmi Tura, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Fahri Roman" unvanı verdiklerini söyledi. Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ile Tura, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Büyük Roman Ödülü"nü takdim etti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat