Özdilek

Güncel

Sakaoğlu; Kadınlarımıza saygı, sevgi ve adaletle davranmalıyız..

Kandıra Çakırcaali Divanı Kocabayramlar Köyünde, geçtiğimiz yıllarda İmam Hatip olarak görev yapan Muhammet Sakaoğlu “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” konusunda konferans verdi.

27 Kasım 2017 Saat: 12:30
Sakaoğlu; Kadınlarımıza saygı, sevgi ve adaletle davranmalıyız..
Sakaoğlu; Kadınlarımıza saygı, sevgi ve adaletle davranmalıyız..

Kocabayramlar Köy meydanında, yemek ikramından sonra gerçekleşen konferansa Kocabayramlar sakinleri büyük ilgi gösterdi.

Kocabayramlar Kültür Platformunun beşinci konuşmacısı Muhammet Sakaoğlu; “25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'ndeki diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kadının (Mirabel Kardeşler) tecavüz edilerek vahşice öldürülmesinin ardından, 39 yıl sonra 1999'da 25 Kasım 1999 yılında, Birleşmiş Milletler tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” ilan edilmiştir. Kadına yönelik şiddet, kadının fiziksel, ruhsal, sosyal ve ekonomik açıdan zarar görmesi, acı çekmesi, onurunun ve gururunun zedelenmesidir.  Eğitimsiz, işsiz, mesleksiz ve karar mekanizmalarında yer almayan kadın, ağır bir erkek egemen baskı ortamında güçsüz ve her türlü şiddete açık hale getirilir. İslamiyet'e göre kadın, varlık aleminin en şerefli üyesi insan olarak saygıyı, şefkati, adaleti ve merhameti hak etmektedir. Kız çocuklarını "rahmet vesilesi" olarak zikreden, kadınların eğitimine ayrı bir önem atfeden, "cennetin annelerin ayağı altında olduğunu" ifade eden Hazreti Peygamber, cahiliye zihniyetinin kadına yönelik şiddet içeren bütün olumsuz inanış ve davranışlarını reddetmiştir. Unutulmamalıdır ki ailenin sağlık ve mutluluğu, toplumun huzur ve güveni ancak kadınlarımızın saygı, sevgi ve adalet görmesiyle mümkündür." dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat