Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında destek almaya hak kazanan 6 kurumun destek sözleşmeleri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen bir tören ile imzalandı.
Törene, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa AYHAN, Pamukova Kaymakamı Recai KARAL, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU, Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Ünal GÜNDÜZ, SATSO Genel Sekreteri Yiğit ATEŞ, TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet ÖLMEZ, Sakarya Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Mustafa EŞMELİ katıldı.
İmza töreninin de konuşan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa AYHAN, Sakarya’nın proje kültürü açısından önemli bir yer edindiğini belirtirken, bölgenin gelişimi açısından gerek mali desteklerin, gerekse doğrudan faaliyet desteklerinin büyük önem arz ettiğini belirtti. Mustafa AYHAN, Ajans tarafında destek almaya hak kazanan projelerin önemli çalışmalar olduğunu, bu ve bunun gibi çalışmaların diğer iller içinde örnek olması gerektiğini dile getirerek “projelerin Sakarya ve Bölgemiz için hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Destek Alan Kurumlar ve Projeleri
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Değerler Eğitimi Mentoru Yetiştirme Bağlamında Sakarya Hareketi” projesi: Toplumun asli değerlerine sahip çıkacak nitelikte eğitim verebilecek öğretmenleri, Sakarya ili özelinde, "Değer Eğitimi Mentoru" olarak yetiştirerek değerler konusunda farkındalık oluşturmaya katkı sağlayacak.
Pamukova Kaymakamlığı, “Paşalar Köyü Karaca Ahmet Sultan Türbesi Rölöve, Restorasyon ve Restitüsyon” projesi: Karaca Ahmet Sultan Türbesi’nin tarihe uygun dokusunun geri kazandırılması ve bu kültür mirasın turizme açılması ile ilçenin inanç turizminin canlanarak ilçe ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.
Akyazı Belediyesi, “Akyazı Belediyesi Et Entegre ve Canlı Hayvan Alım Satım Alanı” projesi: proje kapsamında, ilçede hayvan yetiştiriciliği yapan ve et alım satım ve kesim işi yapan esnafın yaşadığı sıkıntılar en aza indirmek amacıyla yeni Bakanlık Yönetmeliğine uygun bir tesis inşa edecek.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, “Sakarya İli Bitki Doku Kültürü Laboratuvarı Fizibilite Çalışması” projesi: Proje ile yurt içinde ve yurt dışında talep gören, klasik yöntemler ile çoğaltılması zor bitkilerin, bitki doku kültürü teknikleri kullanarak çoğaltılmasına imkân tanıyacak modern bir doku kültürü laboratuvar kurulması amaçlanıyor.
TÜMSİAD Sakarya Şubesi, “Sakarya İlinde Yaşayan Engellilerin Duygu Yükleri Belirlenerek Engelli Duygu Haritalarının Çıkartılması” projesi: Sakarya’da ikamet eden engellilerin duygu yönetim becerilerin geliştirileceğini, engellilerin duygusal dengelerini tehdit eden duygu yüklerini tespit ederek bu yüklerin dağıtımı ve yönetime dair öneriler seti geliştirilecek.
Sakarya Üniversitesi Mezunlar Derneği, “Geçmişten Geleceğe Yön Veren Bilgi Kaynakları Dijitalleşiyor” projesi: Sakarya Üniversitesi kütüphanelerinde bulunan Osmanlıca ve Türkçe nadir eserlerin dijitalleştirilerek, basılı kültürel mirasın korunması, görünürlüğünün arttırılması ve bilgiye erişimin daha etkin ve yaygın hale getirilmesini amaçlanıyor.
Haber: Veysel Kavrayan
Eğitimci-Gazeteci-Yazar
veyselkavrayan@gmail.com