Özdilek

Spor

Şamdan İran’dan madalya Getirdi

Eray Şamdan İran’da yapılan Uluslararası Karate Turnuvası’nda Genç sporcumuz 5 maçını da farklı kazanarak Türkiye’ye uluslararası arenada bir şampiyonluk daha kazandırdı.

13 Mayıs 2014 Saat: 16:14
Şamdan İran’dan madalya Getirdi
Şamdan İran’dan madalya Getirdi

İran’da yapılan Uluslararası Karate Şampiyonası’nda Milli Sporcumuz Eray Şamdan şampiyonlukla döndü. Avrupa Şampiyonu sporcumuz Türk Milli Takımı’nda Altın madalya kazanan tek sporcu olarak bir kez daha göğsümüzü kabarttı. Genç Erkekler 55 kilogramda mücadele eden Eray Şamdan yaptığı 5 maçı da farklı kazanarak Acem Diyarı İran’da Türkün gücünü gösterdi. Şampiyonaya Çin, Kore, Azerbaycan, İran başta olmak üzere Orta Asya ülkelerinden çok sayıda elit sporcu katıldı.

ACEMLERİ YERE SERDİ

İlk maçını 5-0 alarak turnuvaya iyi başlayan Eray, ikinci maçını 7-3, üçüncü maçını 8-0 ve dördüncü maçını da 4-1 kazanarak adını finale yazdırdı. Finalde İranlı rakibini rahat bir maç çıkartarak 5-0 mağlup eden Eray, şampiyonluk madalyasını boynuna taktı. Milli Marşımızı İran’da okutan tek sporcu olan Genç şampiyon Türkiye’ye bir şampiyonluk daha kazandırmanın haklı gururunu yaşadı. Şamdan bu zamana kadar yurt dışında çıktığı Mücadelelerde 2 Avrupa Şampiyonluğu, 1 Avrupa üçüncülüğü, Karadeniz-Hazar Ülkeleri Şampiyonluğu, Basel Open Şampiyonluğu, Rusya Open Şampiyonluğu, ülkemizde yapılan Uluslararası Turkish Open Şampiyonlukları elde ederek eşi görülmemiş bir istatistiğe imza attı.

BÜYÜK KULÜPLER PEŞİNDE KOŞUYOR AMA…

Genç yaşına rağmen kariyerine elit diye tabir edilen bir çok sporcunun ulaşamadığı şampiyonluklar ekleyen Milli Sporcumuzun bu başarılarını Gebze ve Kocaeli kamuoyunun görmemesi ise en acı durum. Bugün Türkiye’nin ekonomik durumu en iyi kulüpleri genç sporcumuzu transfer etmek adeta birbirleriyle yarış ederken, Genç Şamdan’a yaşadığı kentin sahip çıkmaması vefasızlık olarak nitelendiriyor. Ancak Teknik direktör Adnan Şamdan ve Sporcumuz Eray Şamdan tüm bu olumsuzluklara rağmen daha nice şampiyonluklar yaşayacaklarına inanıyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat