Özdilek

Güncel

Sanayi Şehri Olmak Yetmez,Yabancı Yatırım Şart

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla gerçekleşen Gebze’deki enerji tesisinin açılışında hazır bulundu. Kocaeli’nin Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Yıldız, ‘’Kocaeli sanayi şehri olmasının yanı sıra yabancı yatırımcılar için çok iyi bir altyapıya sahip’’ dedi.

Yeni Enerji Tesisi Açılış

Yaklaşık 50 yıldır Türkiye’deki faaliyetlerini sürdüren Alstom firmasının Gebze’deki fabrikasında yer alan yeni güç transformatörü tamir tesisi, düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla düzenlenen açılışta Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Zeki Aygün, kaymakamlar, belediye başkanları, sektörün uzmanları ve firma yetkilileri hazır bulundu.

Bakan Yıldız, Vali Topaca ve Başkan Karaosmanoğlu, ilk olarak fabrika içindeki yeni tesisi dolaştı. Ardından geçilen törende Alstom’un CEO’su Patrick Kron, firma ve Türkiye’deki yatırımlarıyla ilgili katılanlara bilgi verdi. Bakan Yıldız, Vali Topaca ve Başkan Karaosmanoğlu’na katılımlarından dolayı teşekkür eden Kron, Türkiye’de 50 yıllık bir geçmişi olan firmanın ülkede 1.100 kişiye istihdam sağladığını ve Gebze’de üretilen trafoların dünyaya ihraç edildiğini söyledi.

Ardından kürsüye gelen Başkan Karaosmanoğlu da, sözlerine yeni tesisin hayırlı olmasını dileyerek başladı. Türkiye’nin övünç kaynağı olan bir tesiste bulunduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Türk mühendis ve işçilerinin bulunduğu böyle tesislerle gurur duyuyoruz. Yerel yönetimler olarak bu tür yatırımların artmasını arzu ediyoruz’’ dedi ve emeği geçenleri kutladı. Vali Topaca da, Kocaeli’nin Türk sanayisindeki yerine yönelik bilgi verdi. Vali Topaca, uluslar arası firmaların yerelle bütünleşmesinin önemine de değindi.

Son olarak söz alan Bakan Yıldız, bakan olmasının yanı sıra enerji sektöründen gelen bir mühendis olması sıfatıyla da fabrikayı dolaşmanın kendisini heyecanlandırdığını dile getirdi. Kocaeli’nin Türkiye’nin en önemli sanayi ve üretim merkezlerinden biri olduğuna değinen Bakan Yıldız, ‘’Kocaeli sanayi ve üretimde alt yapı olarak da birçok avantajlara sahip. Türkiye büyüyen, değişen ve gelişen yönüyle dünyada dikkat çeken ülkelerden biri. 8 yıllık istikrar beraberinde büyümeyi de getirdi. Türkiye, dünyada global krizden en az etkilenen ülkelerden biri oldu’’ açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin enerji özelleştirmelerinden de 16 milyon dolarlık bir gelir elde ettiği bilgisini veren Bakan Yıldız, Türkiye’nin uluslar arası sermaye için güvenli ve yatırım yapılabilir bir ülke olduğunu da sözlerine ekledi. Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, akaryakıt fiyatları, HES’ler ve yeni enerji yatırımlarıyla ilgili bilgi aktardı. SEDAŞ’ın 2010 ve 2011 yıllarında yatırıma ağırlık vereceğini söyleyen Bakan Yıldız, bu firmanın yanı sıra Gebze’de hizmet veren Palgaz’a yönelik gelişmeleri de değerlendireceğini ifade etti.

Törenin sonunda Bakan Yıldız, Vali Topaca ve Başkan Karaosmanoğlu’na katılımlarından dolayı Alstom Türkiye Başkanı Ali Tekin tarafından plaket takdim edildi. Bakan Yıldız ile törene katılan protokol üyelerinin kurdele kesimiyle Alstom’un yeni enerji tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Yeni tamir tesisi, firmanın Gebze’de bulunan 50 bin metrekarelik fabrikasının kapasitesini artıracak. 4 bin 500 metrekarelik bu yeni tesiste 400MVA ve 4500 KV’a kadar her tip güç transformatörü için tamir, bakım, yenileme ve yeniden tasarım hizmetleri sunulacak.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat