Özdilek

Güncel

Santa Barbara için geldiler

Moskova Üniversitesi’nde bir grup akademisyen, ilahiyatçı ve öğrenci, eski adı Nicomedia olan, İzmit’te yaşamış ilk azize, Santa Barbara’nın öldürüldüğü mekana gelip dua etti

3 Temmuz 2018 Saat: 13:34
Santa Barbara için geldiler
Santa Barbara için geldiler

Hristiyanlığı seçtiği için babası Dioskorus tarafından 4 Aralık 235 tarihinde öldürülen Santa Barbara’nın , “Santa Barbara Kulesi” olarak adlandırılan İzmit Bağçeşme mevkiine gelen yaklaşık 80 kişilik Rus grup, kulenin içinde girip dualar ederek andı.

Rusya’dan gelen ilahiyatçılar, “Biz Hristiyanlar için din büyüklerinin yaşadığı alanları ve Hristiyanlık tarihindeki önemli mekanları ziyaret etmek, her zaman kutsal bir görevdir. Biz de bu görevi terine getirdik” dedi.

Numan Gülşah’ın rehberliğinde Santa Barbara Kulesi’ni ziyaret eden Rus akademisyen, ilahiyatçı  ve öğrenciler daha sonra İzmit Çukurbağ Mahallesi’nde bulunan Roma Sarayı’nın giriş kapısı kalıntıları ile o döneme ait kazılarda çıkartılmış olan tarihi eserleri de inceleme fırsatı buldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat