Özdilek

Güncel

Sapaca Gölü kirlilik tehdidi altında

Kuraklık tehlikesini atlatan Sapanca Gölü kirlilikle boğuşuyor. Göl kenarı adeta çöplüğü andırıyor.

2 Mart 2015 Saat: 13:31
Sapaca Gölü kirlilik tehdidi altında
Sapaca Gölü kirlilik tehdidi altında

Yaz döneminde suları tehlikeli boyutlarda çekilen Sapanca Gölü büyük bir tehlike altındaydı. Yağışlı havların sayesinde göl artık kurtuldu ama şimdide kirlik tehdidi altında. CHP Kartepe Meclis üyesi Musa Ejderoğlu, Sapanca Gölü kirliliği ile ilgili Seka Kampı mevkii Sapanca gölü kenarında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında gölden sürahi ile su alarak bardağa koyan Erderoğlu, “Biz bu suyu içiyoruz. Güya suyu arıtıyorlar. Bu su yalnızca klorlanarak bizlere içiriliyor. Diyelim ki görünür bu pisliklerden arıtıyorlar. Peki bu sudaki görünmeyen mikroplar ne olacak? Biz bu sular yüzünden hazır pet sulara mahkum kalıyoruz. Biz artık temiz çeşme suyu içmek istiyoruz. Bu suyu Karaosmanoğlu içebiliyorsa vatandaşa da içirsin” şeklinde konuştu. 

Gölün kenarındaki çöp atmayın yazısını gösteren Ejderoğlu, “Bu bölge koruma altında. Burada imar izni yok. Buraya kirletmesin diye motorlu taşıtlar dahi sokulmuyor. Peki bu pisliğin sebebi nedir? Bu nasıl bir korunmuş alan? Bu suyun görünümü şuan çok pis. Bunu böyle versek kimse içmez ama bu suyu içmek zorunda bırakılıyoruz. Buradaki atık kirliliğinin yanı sıra vatandaşlarımızdan da duyarlı olmasını bekliyoruz. Gölün içerisinde pet şişeleri, poşetler, toplar ve birçok pislik var. Bunların hepsini vatandaşlar yapıyor. Lütfen daha duyarlı olalım” ifadelerini kullandı.

Sapanca Gölü’nden sonra Derbent deresinde basın açıklaması yapan Ejderoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Derbent deresine akıtılan lağım sularının hem çevreyi hem de Sapanca Gölünü kirlettiğiyle ilgili bir haber yaptırmıştık. Buraya gelmemizin sebebi yapılan iyi şeyleri de tebrik ettiğimizi göstermek ve sürekli kötü şeyleri gündeme getirmediğimizi göstermek. Burada yapılan iyileştirme için çok teşekkür ediyoruz ve aynı sağduyuyu Sapanca Gölü’nün temizlenmesi için de bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat