Özdilek

Güncel

Seçim yasaklarına dikkat!

Türkiye'de vatandaşlar, ilk defa cumhurbaşkanı seçmek için 10 Ağustos Pazar günü sandık başına gidecek.

8 Ağustos 2014 Saat: 17:42
Seçim yasaklarına dikkat!
Seçim yasaklarına dikkat!

Cumhurbaşkanı seçiminde 52 milyon 894 bin 115 seçmen, 165 bin 108 sandıkta oy kullanacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın yarışacağı seçimde, vatandaşlar TC kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki belgeler ile oy kullanabilecek. Bu seçimde, ilk defa oy pusulalarında adayların fotoğrafları yer alacak. YSK'da çekilen kura sonucunda pusulanın ilk sırasında Erdoğan, ikinci sırasında Demirtaş, üçüncü sırasında İhsanoğlu'nun fotoğrafı bulunuyor.

 

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI

10 Ağustos Pazar sabah saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi, içilmesi yasak olacak.

-Bu saatler arasında emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.

-Oy verme süresince umuma açık eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecek. Kahvehane, kıraathane ve internet kafeler dahil bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak.

-Oy verme günü saat 18.00'e kadar televizyon ve radyolar ile her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak.

-Saat 18.00 ila 21.00 arasında televizyon ve radyolar ile her türlü yayın organlarında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

-Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK'ca gerek görülmesi halinde, saat 21.00'den önce de yayınlar serbest bırakılabilecek. Yasaklar, seçimin ikinci tura kalması halinde 24 Ağustos Pazar günü de uygulanacak.

 

VALİLİĞİN ALDIĞI ÖNLEMLER

Kocaeli Valililiği yarınki seçimlerle ilgili alınan önlemleri açıkladı. Açıklama şöyle;

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde oy verme işlemlerinin İlimizde kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskılardan uzak, huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli olan güvenlik tertip ve tedbirleri alınmıştır.

 

1- Kocaeli ilinde 10 Ağustos 2014 Pazar günü 08.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde 1.185.224 seçmen, 3.334 sandıkta oy kullanacak olup, seçim güvenliğini sağlamak üzere 2730 polis ve 830 jandarma olmak üzere toplam 3560 güvenlik personeli görev yapacaktır.

 

2- 298 sayılı Kanunun 79’uncu maddesi uyarınca; oy kullanma süresince Kocaeli ilinde bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı tutulacak, her ne suretle olursa olsun ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki verilmesi, içilmesi yasaklanmıştır.

 

3- Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka ruhsatlı dahi olsa hiç kimse silah taşıyamayacaktır.

 

4- Seçim günü sağlık problemi olup, evde sağlık hizmeti alan hastaların sorunsuz oy kullanabilmeleri amacıyla İl Halk Sağlığı bünyesindeki 444 38 33 nolu telefonu arayarak, evde sağlık hizmeti birimine müracaat etmeleri halinde; İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hastaların oy kullanabilmeleri için gerekli hizmet verilecektir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat