Özdilek

Güncel

Sedat Tüze'ye Son Görev

geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini kapayan Gebze Belediyesi eski Başkanı Sedat Tüze için bugün parti binası önünde bir tören düzenlendi.

11 Nisan 2014 Saat: 17:32
Sedat Tüze'ye Son Görev
Sedat Tüze'ye Son Görev

Törene CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş,  CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Tahsin Tarhan, Gebze’den Belediye Başkan Adayı olan Yakup Yılmaz,  Çayırova’dan Belediye Başkan Adayı olan Timur Koç, Kocaeli eski milletvekili Bülent Atasayan, Gebze Belediyesi eski Başkanı Mehmet Emin Akın, SHP Kocaeli eski il Başkanı Keramettin Gençtürk, Doç. Dr. Harun Demirkaya, oda başkanları, sendika temsilcileri, partililer ve Tüze ailesi katıldı. Törende oğlu Serdar Tüze gözyaşlarına engel olmadı.  

AKLIMIN UCUNDAN GEÇMEZDİ

Sedat Tüze için düzenlenen törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Hurşit Güneş konuşma esnasında gözyaşlarına engel olamadı.  Güneş , “Ben bir siyasetçiyim.  Birçok yerde konuşma yaptım. Ancak Sedat Tüze’nin arkasından böyle bir konuşma yapacağım aklımın ucunda geçmezdi” dedi.  Güneş hayatta tek gerçeğin ölüm olduğunu belirterek, “25 yaşında babamı kaybettiğimde hocam bana ‘Sende ölümü tadacaksın’ demişti. Bir gün öleceğimizi unutmayalım. Ona göre hareket edelim” ifadelerini kullandı.

İYİ BİR CHP’LİYDİ

Sedat Tüze hakkında övgü dolu sözler sarf eden Güneş, “Kendisi iyi bir Cumhuriyet Halk Partili’ydi. İyi bir insan. İyi bir babaydı. Kalp kırmamış ve asla kin gütmemişti. Bugün çok değerli bir büyüğümüzü aramızdan kaybettik. Ruhu Şad olsun. Cenabı Ha herkese böyle bir insan olmayı nasip etsin” diye konuştu. Konuşmanın ardından Sedat Tüze için helallik alındı. Sedat Tüze’nin Türk Bayağı ve CHP Bayrağı’na sarılı tabutu cenaze namazı kılınmak üzere Dilovası Merkez Camii’ne gönderildi.

Sedat Tüze kimdir?

1949 Dilovası Çerkeşli Köyü’nde doğdu. Yüksek Öğrenimini Ankara Gazi Üniversitesi’nde tamamladı. 1968 yılında CHP’ye üye oldu. Ecevit- İnönü kurultayında Kocaeli gençliğini temsilen görev aldı. 1973 yılında askerliği yedek subay olarak tamamladı. Aynı yıl Mualla Hanım ile evlendi. 1972 yılında Serdar Tüze, 1978 yılında ise Şebnem Tüze dünyaya geldi. İzocam ve Nasaş fabrikalarında yöneticilik yaptı. 1976 yılında CHP Gebze İlçe Sekreteri oldu. 1977 yılında CHP’den Gebze Belediye Başkan Adayı olup  yapılan seçimi kazandı.   12 Eylül 1980 darbesiyle görevden alındı ve bir süre gözaltında tutuldu. 1980 sonrası SHP ilçe başkanlığı yaptı. 1992 yılında CHP’nin yeniden açılmasında önemli rol aldı. İki dönem CHP Parti Meclis üyesi olarak görev yaptı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat