Özdilek

Güncel

Şehit ve Gazi ailelerinin duygusal buluşması

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatani görevlerini yaparken şehit olan Mehmetçilerin aileleri ve gaziler için iftar programı düzenledi.

 

 

Seka Fabrika Alanı içerisindeki Gazi Evi Bahçesi’nde yapılan iftar programı öncesinde Gaziler Evi önünde bulunan Mehmetçik Anıtı’nın da açılışı gerçekleştirilirken duygusal anlar yaşandı.

KENT PROTOKOLÜ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Şehit ve gazi ailelerin büyük ilgi gösterdiği açılış ve iftar programına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Jandarma Alay Komutanı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Coşkun ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 


 
NE KADAR HÜRMET ETSEK AZDIR
Mehmetçik Anıtı açılışından önce bir konuşma yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, “Şehit ve gazilere ne kadar dua etsek, ne kadar hürmet etsek azdır” dedi. Vali Topaca, “Biz şehit ailelerine ve gazilerimize sahip çıkmazsak geleceğimize de sahip çıkamayız. Biz şehitlerimize ölüler diyemeyiz. Çünkü onlar Allah katında yaşıyorlar” şeklinde konuştu.

 


 
ONLAR MEDARI İFTAHARLARIMIZ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, “Askerleri bizim kadar seven başka bir millet yoktur. Şehit aileleri ve gazilerimiz bizim medarı iftiharımızdır. Bu ülke için şehit olan ecdadımızı ve evlatlarımızı hayırla yad etmeliyiz. Bu bizim insanlık görevimiz” ifadelerini kullandı.
 
GEBZE’DE DE GAZİ EVİ YAPIYORUZ
Şehit ailelerine ve gazilere çok büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, şu şekilde konuştu: “Şehit ailelerinin ve gazilerimizin İzmit’te bir yeri yoktu. Bu Gaziler Evi’ni onlara tahsis ettik. Onlar gönlümüzün en güzel yerinde. Buradaki en güzel yeri de onlara tahsis ettik. Bundan son derece mutluyuz. Gebze’de de tarihi bir yapıyı Gazi Evi olarak düzenliyoruz. Şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi de hürmetle anıyoruz”
 
SON ŞEHİDİN BABASI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Coşkun da yaptığı konuşmada katkılarından dolayı Vali Topaca ve Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 Konuşmaların ardından Mehmetçik Anıtı’nın açılışına geçilirken açılış esnasında Kocaeli’nin son şehidi Jandarma Komando Er Selçuk Gökdağ’ın babası Kemal Gökdağ gözyaşlarına boğuldu. Şehit babası Kemal Gökdağ’ı Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu teselli etti.
 
Konya Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Öztürk’ün yaptığı anıtın açılışının ardından program tasavvuf müziği konseri eşliğinde yenen iftar yemeğiyle son buldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat