Özdilek

Spor

Sekapark’ta Altın Kemer Sahibini Buldu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde tüm rakiplerini yenen Sermest Bulut Başpehlivan unvanını aldı

 

 

Bu yıl ikincisi düzenlenen Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri büyük bir çekişmeye sahne oldu. Yaklaşık 600 güreşçinin kol bağladığı Sekapark Altın kemer Yağlı Güreşleri’nde geçen yıl Sekapark’ta başpehlivanlık unvanını alan Serhat Gökmen’i finalde yenen Antalya’dan Sermest Bulut Başpehlivan olarak 16 bin TL değerindeki altın kemerin sahibi oldu.

 

MÜCADELELER NEFES KESTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde nefes kesen mücadeleler yaşandı. Zaman zaman gerginliklerin de çıktığı müsabakalarda ünlü pehlivanlar rakiplerine üstünlük sağlamak için büyük çapa harcadı. Güçlü rakiplerin yanında aşırı sıcakla da baş etmek zorunda kalan pehlivanlar seyir zevki yüksek müsabakalar ortaya koydu.

 

BAŞKAN GÜNEY KORE’YE UÇTU

Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri, dün sabah yapılan açılış seremonisiyle başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Güney Kore’ye giden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kısa bir açılış konuşması yaparak, pehlivanların centilmence güreşmelerini temenni etti. Pehlivanlara başarılar dileyen Başkan Karaosmanoğlu, organizasyona Türkiye’nin her yerinden güreşçilerin geldiğini söyledi. 

 

42 PEHLİVAN BAŞA GÜREŞTİ

Başkan Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından çeşitli kategorilerde müsabakalar başladı. Minikler yaptıkları hareketlerle gelecek adına umut vaat ederken başpehlivanlık müsabakaları 13.30’da başladı. 42 başpehlivan 16 bin TL değerindeki altın kemer için güneş altında ter döktü. Kırkpınar’da 9 kez başpehlivan olan Ahmet Taşçı rakibi Yüksel Kalay’la yenişemeyince Kalay’ın elini kaldırarak müsabakalardan çekildi. Yine Kırkpınar başpehlivanlarından Şaban Yılmaz ve Mehmet Yeşil ise Güngör Ekin’e ve Osman Aynur da Gökhan Arıcı’ya mağlup oldu.

 

YEŞİL, GÜNGÖR EKİN’E YENİLDİ

Yarı final müsabakaları ise tam anlamıyla güç ve sinir harbine sahne oldu. Yılmaz ve Yeşil gibi iki favori ismi yenen Güngör Ekin, rakibi Sermest Bulut’a yenilerek 3. oldu. Geçen yılın Sekapark Yağlı Güreşler başpehlivanı olan Serhat Gökmen’le Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara dakikalarca güreşti. Her iki pehlivan da pasif güreştikleri gerekçesiyle birer ihtar alırken puanlama bölümünde rakibi Recep Kara’nın oyunundan kurtulan Serhat Gökmen rakibini yaptığı hamlesiyle yendi. Bu sonuçla 3. olan Kara, kule hakemlerine oyun gereği sırtının yere geldiğini savunsa da hakemler Gökmen’in galip geldiğini söyledi.

 

BAŞPEHLİVAN SERMEST BULUT OLDU

Finalde karşılaşan Sermest Bulut ve Serhat Gökmen arasındaki mücadele ise altın kemerin sahibini belirleyecek olan son mücadele oldu. 1. Sekapark Yağlı Güreşler başpehlivanı Serhat Gökmen karşısında ayakta kalan Sermest Bulut, rakibini tuş ederek 2. Sekapark Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan oldu. Sermest Bulut, altın kemerini Kocaeli yeni Valisi Ercan Topaca’nın elinden aldı.

 

GÜREŞİN DUAYENLERİ DE SEKAPARK’TA

Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’ne Türkiye’de ve dünyada başarılı sonuçları ile damga vurmuş çok sayıda eski güreşçi katıldı.  Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlukları bulunan Şeref Eroğlu, Kırkpınar’da Altın Kemer’i ilk defa Kocaeli’ne getiren Aydın Demir ve çok sayıda davetli Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşlerini izledi.

 

GÜREŞLERDE AMERİKALILAR DA VARDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’ne Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin yanı sıra Amerika’dan gelen misafirler de oldu. Sekapark güreş alanına gelen dört Amerikalı vatandaş sabah başlayan güreşleri akşam saatlerine kadar takip etti. Amerikalı vatandaşlar güreşlerde bol bol güreşçilerin fotoğraflarını çekti.

 

PROTOKOL İLGİSİ

Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’ne protokolün de ilgisi yoğun oldu. Güreşlere Kocaeli Valisi Ercan Topaca, CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İlçe Kaymakamları, il ve ilçe başkanları, eski belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

BAŞALTI’NA BÜYÜKŞEHİR DAMGASI

Bu arada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporcuları güreşlerde büyük başarılara imza attı. Geçen yılın başpehlivanı Büyükşehir Kağıtsporlu Serhat Gökmen ikinci oldu. Başaltı’nda ise Büyükşehirli sporculardan Süleyman Aykırı birinci, Ünal Karaman ikinci, Kaan Kaya ve Arif Akın üçüncü oldu. Büyük Orta’da Abdullah Kaçmazoğlu birinci, Küçük Orta Büyük Boy’da ise Rıfat Poyraz birinci ve Hamit Altın da üçüncü oldu.

 

LEVENT ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, güreş sporuna yaptığı üstün hizmetlerden dolayı Beşiktaş Kulübü eski Asbaşkanı Levent Erdoğan'a plaket verdi. Levent Erdoğan Yağlı Güreş Kulübü’nün de başkanı olan Erdoğan, gösterdikleri ilgiden dolayı Genel Sekreter Yazıcı’ya teşekkür etti.

 

 

2. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nden notlar

 

·        Bu yılki güreşler Hasan Gemici anısına yapıldı

·        Tarihi belgeleri barındıran ‘Güreş Sergisi’  Sekapark’ta açıldı

·        Kocaeli TV ve TV41 ile birçok ulusal kanaldan canlı yayınlandı

·        Müsabakaları çok sayıda basın mensubu takip etti

·        Güreş severlere kavurma, pilav, ayran ve pişmaniye ikram edildi

·        16 bin TL değerindeki altın kemer temelli olarak Sermest Bulut’un oldu

·        Müsabakaları ‘ağa’lar da izledi

·        600 güreşçi ter döktü

·        Altın kemeri yeni Vali Ercan Topaca verdi

·        109 teneke yağ kullanıldı

·        Müsabakalar sabah 09.00’da başlayıp 21.30’da sona erdi

·        Kırkpınar öncesi güreşçilerin güç gösterisine sahne oldu

·        Güreşleri, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Şeref Eroğlu da izledi

·        Genel Sekreter Ersin Yazıcı tarafından güreş sporuna emeği geçenlere plaket takdim edildi

 

Yapılan müsabakalar sonucu çeşitli kategorilerde dereceye girenler:

 

Baş

1. Sermest Bulut

2. Serhat Gökmen

3. Recep Kara

3. Güngör Ekin

 

Başaltı

1. Süleyman Aykırı

2. Ünal Karaman

3. Kaan Kaya

3. Arif Akın

 

Büyük Orta

1. Abdullah Kaçmazoğlu

2. Erkan Ertan

3. Osman Erdoğan

3. Feridun Çatak

 

Küçük Orta Büyük Boy

1. Rıfat Poyraz

2. İbrahim Yanık

3. Mehmet Budak

3. Hamit Altın

 

Küçük Orta Küçük Boy

1. Serdar Doruk

2. Nazmi Kahveciler

3. Erdal Geçer

3. Mehmet Karagöz

 

Deste Büyük Boy

1. Recep Taslak

2. Serkan Şentürk

3. Yusuf Yılmaz

3. Ali Topal

 

Deste Orta Boy

1. Ahmet Ercan

2. Hasan Borucu

3. Ramazan Kargı

3. Semih Yılmaz

 

Deste Küçük Boy

1. Mustafa Batu

2. Uğur Taşdan

3. Nedim Arif Güler

3. Yunus Şan

 

Tozkoparan

1. Abdurrahman Kargı

2. Bayram Aslıtaş

3. Ahmet Gelir

3. Tuncer Tacer

 

Teşvik

1. Talha Kahraman

2. İsmail Çırak

3. Teoman Dağlıoğlu

3. Sıraç Sefer

 

Büyük Minik 3

1. Alparslan Tekman

2. Yusuf Yalın

3. Mustafa Taş

3. Ramazan Sarı

 

Minik 2

1. Talat Uyar

2. M. Ali Cep

3. Mustafa Karagöz

3. Selçuk Kılıçaslan

 

Küçük Minik 1

1. Tunahan Çetin

2. Eyüp Sabri Çavdar

3. Şevki Öztürk

3. Eren Uludağ

 

Sembol Minik

1. Serdar Yıldırım

2. Emir Duman

3. Muhammet Kurt

3. Ali İhsan Altıntaş

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat