Özdilek

Güncel

Selzedeye gitse daha iyiymiş!

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

** Kocaeli Giresunlular Derneği, Pazar günü fiyasko ile sonuçlanan konsere 60 bin TL’yi aşkın kaynak aktarmış. Bunun 35 bin TL’si belki geri dönecek. Selden en ağır darbeyi Gebzeli Giresunlular’ın yediğini var saydığımızda onca para üstelik bu dönemde, sokağa gitmiş

 

 

 

 

Dernek yönetiminden basın toplantısı

 

Kocaeli Giresunlular Derneği’nin önceki Pazar günü Gebze Şehir Stadı’nda düzenlediği şölen fiyasko ile sonuçlanırken Kocaeli Giresun Federasyonu Başkanı Süleyman Karaman da konuya ilişkin yaptığı basın açıklaması ile süreci farklı bir mecraya sürüklemişti. Hatem Soysal başkanlığındaki Kocaeli Giresunlular Derneği, Karaman’ın açıklamasına dün sabah Dilaş Restaurant’ta düzenlediği basın toplantısı ile yanıt verdi. Soysal’a basın toplantısında dernek yöneticileri Naci Abanoz, Oktay Bayhan, Mehmet Baba, Cafer Demirkıran ve Eyüp Aydın eşlik etti.

 

“Şirket değiliz ama tecrübesiz de değiliz”

 

Pazar günkü etkinliğin ardından üstelik kendilerine rağmen demeçler verildiğini belirterek konuşmasına başlayan Soysal, pazar günkü etkinliğin bir geleneğin sekizinci tekrarı olduğunu hatırlatıp son yedi yıldır statta etkinlik düzenleyen tek hemşeri derneği olduklarını söyledi. Sorunun Murat Boz’un sahne almamasından ötürü kaynaklandığını hatırlatıp sekiz yıllık süreçte Murat Boz’dan çok daha iyi sanatçıları da Gebze’ye getirdiklerine değinen Soysal, “Organizasyon şirketi değiliz ama bu da ilk kez yaptığımız bir etkinlik olmadı. Son etkinlikteki sıkıntıdan ötürü imajımız sarsılmadı. Çünkü konuya Giresunlular’ın değil Gebzeliler’in meselesi olarak bakıyoruz ve bu tip olumsuzluklarda sorumluluğu dernek başkanı sıfatımdan ötürü ben üstlenirim” dedi.

 

“Gebze’yi beğenmeyip sahne almamış”

 

Etkinlik sonrası Gebze yerel basınında yazılanlara saygı gösterdiklerini, basının her zaman gördüğünü yazdığını dile getiren Soysal basının bu meselede kentli duruşu sergilemesi gerektiğini de ima edip, “İstanbul’da Murat Boz’un Gebze’yi Gebze Stadı’nı beğenmediğinden ötürü sahneye çıkmadığına dair söylemler var. Basın da, kamuoyu da Gebze’nin bu şekilde küçük düşürülmesine müsaade etmemeli. Basın bizce konunun bu ayrıntısında Gebze adına bizlerle dayanışma içinde olmalı” diye konuştu.

 

“Son olarak elektrik tesisatını bahane ettiler”

 

Konser öncesi Murat Boz’un saz ekibi ve menajerleriyle birlikte Gebze Stadı’na konuşlandığını belirten Hatem Soysal şöyle devam etti: “Akşam saatlerine doğru katılım anlamında istediğimiz sayıya ulaştık. Bu tür etkinliklerde sanatçıların parası bir hafta önceden peşin yatar, statta ödeme söz konusu olmaz. Biz de öyle yaptık ve ekip erken saatlerde geldi. Ancak gün içinde menajerler çok çeşitli bahaneler üretti. Sahneye çıkılmamasında ana gerekçe olarak ses sistemi gösteriliyor ama doğru değil. Gün içinde 9 bin TL daha ödenerek ses tesisatı uygun hale getirildi. Ancak akşam saatlerinde bu sefer stadın elektrik tesisatı bahane edildi. Prizlerin yükü kaldırmayacağı falan söylendi ve Murat Boz sahneye çıkmadı. Parasını peşin ödediğimiz bu etkinlikte sahneye çıkılmaması meselesi yargıya taşınmıştır. Üzerinde daha fazla konuşmak doğru olmaz.”

 

“5 TL’den 400 bilet sattık.Parasını geri isteyen olmadı”

 

Derneğin bu yıl ilk defa paralı etkinlik düzenlediğini belirtip Gebze Kaymakamlığı’ndan aldıkları izinle, etkinlik için özel olarak bastırılan numaralı biletleri piyasaya sürdüklerini belirten Soysal, “Tanesi 5 TL’den 400 civarı bilet sattık. Ancak bu yıla kadar olan etkinliklerde ücret alınmaması, etkinliğin ücretsiz olacağı zannıyla cebinde hiç parası olmadan stada gelenlerin varlığından ötürü gün içinde bilet satışını da kestik. Konserin düzenlenmemesinden ötürü bilet parasını geri isteyen kimse şimdiye kadar yok. Zaten olsa da sayıları 50’yi geçmez. Onların tamamına yakını hoşgörü içinde o bilet parasını derneğe bıraktı” dedi. Soysal bu konuda yapılan karşı propagandanın gerçeği yansıtmadığına değindi.

 

“60 bin TL gideri kendi kaynaklarımızdan karşıladık”

 

Etkinliğin giderinin 35 bin TL’si Murat Boz’a aktarılmak üzere 60 bin TL’yi biraz aştığını belirtip tamamen kendi kaynak ve çevrelerinden kaynaklandığını belirten Hatem Soysal, belediyelerin ve belediyeye iş yapan müteahhitlerin varlığı dedikodu konusu olan desteklerine ilişkinse şunları söyledi: “Belediyelere iş yapan hiçbir müteahhitten hiçbir katkı almadık. Gebze ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri’nden ise maddi değil manevi, lojistik destek aldık. Örneğin Gebze Şehir Stadı’nı geçen yıl 7 bin TL’ye kiralamıştık. Bu sefer KBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun devreye girmesi ile 3500 TL’ye kiraladık. Gebze Belediyesi’nden sanatçı desteği istedik ama diğer il derneklerinin varlığını da gerekçe göstererek sanatçı tahsis etmediler.”

 

“Üç lider davet ettik.Propagandasını yapmadık”

 

Hatem Soysal, “Başbakan gelecek diye propaganda yapmışsınız. Doğru mu?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Başbakan gelecek diye propaganda yapmadık ama bu dedikodunun bir çıkış kaynağı var. Biz etkinliğe Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de davet ettik. Başbakan Erdoğan’a davet girişimimizde AKP İl Başkanı Zeki Aygün ile görüşüp konser günü Başbakan Erdoğan’ın bu bölgenin yakınlarında olması durumunda etkinliğimize katılımının sağlanması ricasında bulunduk. Bunun için gerekli yazışmalar da yapıldı. Bunun ötesi olmadı. Erdoğan ile birlikte Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi de davet ettik ama hiçbir liderin kesin geleceğine dair bir söylemimiz olmadı.”

 

“Süleyman bizim haşarı çocuğumuz”

 

Basın toplantısında Süleyman Karaman’a ilişkin olarak da ilginç açıklamalarda bulunan Hatem Soysal, “Süleyman Karaman’ın basında yer alan açıklamalarını yönetim olarak değerlendirdik. Süleyman bizim haşarı çocuğumuz. Beni de çok sever. Yerel seçim öncesi de arayış içindeydi ve kendisinin belediye meclis üyeliği listesine girmesi için sabaha kadar çalışmamız oldu. Şimdi önümüzde genel seçim var. Süleyman Karaman yine bir yerlere gelmek için destek arayışında olsa gerek, böylesi bir açıklamada bulundu” dedi. Soysal, “Yanlış gördüğüm için desteklemedim” diyen Süleyman Karaman’ın satmak için kendilerinden bilet aldığını, yönetim anlamında etkinliğe davet ettiklerini dile getirdi.

 

“Federasyonun federasyonluğu düştü”

 

6 mahalleli Beylikbağı bölgesinde birlik ile federasyon arasındaki bariz sürtüşmeye ilişkin de açıklamada bulunan Hatem Soysal, “Yeni ilçeler ile birlikte Gebze bölgesinde 34 adet Giresun derneği var. Bunların 29’u birliğimizin içinde. Yasa gereği beş dernek bir araya geldiğinde federasyon kurabilir. Federasyondan Espiyeliler Derneği istifa etti ve bizim yönetimimize girdi. Şu an dört dernekle faaliyet halindeler ve aslında resmi bir araştırma yapılsa federasyon kimliğini yitirdikleri görülecektir. Biz Süleyman Karaman gibi bu konular üzerinden söylemde bulunmayı uygun ve şık görmüyoruz aslında” dedi.

 

“Yardım üzerinden hiç reklam yapmadık”

 

Geçen ayki sel faciasından Giresunlular’ın çok yoğun olduğu altı mahallenin büyük hasara uğradığı hatırlatıp dernek veya birliğin ne yaptığı sorulan Hatem Soysal, “Afete uğrayan bölgedeki insanlar bizim hemşerilerimiz, akrabalarımız. Daha afetin olduğu günün gecesi suların içinde, yanlarında idik. Maddi manevi desteklerimiz oldu, olmaya da devam edecektir. Biz bu yardımlarımız üzerine rakam açıklamadık, açıklamayacağız. Bu zaten bizim görevimiz, yapmamız gereken şey ve bunun üzerinden söylemde bulunmayı şık bulmuyoruz. Derneğimiz ve birliğimiz sadece sel felaketi sürecinde değil farklı dönemlerde de yardımlarda bulunmuştur, bulunacaktır. Hiçbir zaman da bunları reklama, şova dönüştürüp açıklamada bulunmayacağız” diye konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat