Özdilek

Siyaset

ŞENSOY : 250 bin yurttaşımızla bire bir iletişim kurduk.

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

yazarımız VACİT ÇELİK'in CHP Kocaeli İl örgütü!nün İftar yemeği izlenimleri..

 

 

 

      Salı akşamı CHP Kocaeli İl Örgütü’nün Otel Altınnal’da programladığı İl ve İlçe Örgütleri başkan, yöneticiler, gençlik ve kadın kolları başkanlarının iftar yemeğine Başkan Şensoy’un davetlisi olarak katıldım.

4 Eylül cumartesi günü 1989 ‘dan bu yana en yığınsal CHP mitingini gerçekleştirerek bir tarih yazan

( üstelik sadece ve sadece 20 bin lira harcayarak. Oysa çok iyi anımsıyorum ki 2008 yerel seçimlerinde CHP Başiskele İlçe Yönetimi Örgütlenme ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcısı idim. Seçim atmosferi tüm ateşi ile sarmıştı bizleri. Sayın Sirmen büyükşehir belediye başkan adayı idi. Hedeflenen mitinge CHP Genel Başkanı sayın Baykal gelecekti. İl örgütü o dönemde miting harcamasını olarak yaklaşık 250 bin liradan fazla yaptığını duyurmuştu. Baykal yaklaşık bir buçuk saat geç gelmişti ve   4 Eylül’deki 20 bin liralık miting kadar kalabalık gerçekleştirilememiş, coşku yaratamamıştı. ) CHP Kocaeli İl Örgütü yöneticileri haklı olarak büyük gurur duydukları miting sonrası sıcağı sıcağına tek ses- tek yürek olduklarını gösterdiler bir kez daha biz basın çalışanlarına. İftar sonrası başkan Şensoy çok kısa fakat içtenlikli bir konuşma yaptı ve de özellikle biz basın çalışanlarına yürekten teşekkürlerini sunduktan sonra da “ Ülkemiz ve kentimiz , AKP iktidarının dayattığı Anayasa’nın bazı maddelerinin değişikliğine dair halk oylamasına sayılı günler kala gerginliğin doruğuna çıkmış durumda. Yaşanan gerginliğin kaynağı olan AKP , 8 yıllık iktidarı döneminde halkımızın hiçbir temel sorununu çözemediği gibi yeni sorunların da yaratıcısı olmuştur. Toplumumuzu ayrıştıran, bölen, kendileri gibi düşünmeyen her kese saldıran AKP iktidarı, kendi tükenişini görmenin paniği ve saldırganlığı içindedir. Halk oylaması kampanyası süresinde akıl almaz engellemelerle karşılaştık. özveri ile çalışan gençlerimiz , kadınlarımız engellendi. Yasalar ve YSK kararları açıkça çiğnendi. Valilik ve kaymakamlar AKP ‘ya çalıştı. Kutsal ramazan ayının güzellikleri AKP tarafından propaganda amacıyla kullanıldı. Halkımızın din duyguları sömürüldü. Tüm bunlara karşın bire bir temas kurduğumuz 250 binden fazla yurttaşımız 4 Eylül cumartesi günü yaptığımız mitingimizde bize sahip çıktı. Miting sonrası gördük ki AKP ve yandaşları panikledi. Ancak korkunun ecele faydası yok “ diye başladığı konuşmasını şu sözlerle tamamladı. “ Sanayi kenti olduğu dek esnafımızın ve de emeklilerimizin ve de ellerinden öpülesi ev kadınlarımızın kenti Kocaeli’nin CHP ‘nin kalesi olduğunu alanı kendi olanakları ve de yüreklerindeki inanç-sevgi ve saygıları ile dolduran yaklaşık 35 bin yurttaşımızın Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’nu bağrına basması ile gösterdik. Bu gurur tablosunun oluşumunda emeği geçen tüm yönetici ve de sıra neferi arkadaşlarımı, saygıdeğer yurttaşlarımızı yürekten kutluyor , İl Emniyet ve İl Sağlık Müdürlüklerine de teşekkürlerimi sunuyorum”

CHP İl Örgütünün kucaklaştığı iftar buluşmasında

İl yöneticileri: Cihat Altunyuva ( İl sekreteri ), Fehmi Timur ( Sayman ) Mecit Ünal(Eğitim sekreteri), Turgut Yıldız,M.Ümit Küçükkaya, Orhan Dönmez, Sadettin Yazıcıoğlu, Murat Aksu, Celal Yaşar, Tuba Aydın, Kıymet Ayan, S. Selvi Turcan, Mehmet solakoğlu, Av. Nazmi Küçükosmanoğlu, Erdin Onat, Ertan Kayıkçı, Mehmet Karakuş, M. Kazım Ejderoğlu, Reyhan Akbaş ve Lütfü İlhan, İl kadın Kolları başkanı Hamiyet Göksu ve İl Gençlik Kolları Başkanı Umur Bakkal ile birlikte İzmit İlçe Başkanı Ömer Hazer, Karamürsel İlçe Başkanı Ali kara, Gölcük İlçe Bşk. Caner Uzuner, Derince İlçe Bşk. Hakan Savaş ve Körfez İlçe Bşk. Sadi Şirin, Disiplin Kurulu Başkanı Adnan Tok, İzmit Kadın Kolları Başkanı Hale Meriç, Kartrepe Kadın Kolları Başkanı Sevda Ataman, Gölcük Kadın Kolları Başkanı Nalan Gülenç, Derince Kadın Kolları Başkanı Nurdan Kaymak,Gebze Kadın Kolları Başkanı Serap Ariş, Derince Gençlik Kolları Başkanı Savaş Şengeç ve yönetici üyeler ile Gebze Gençlik Kolları Sekreteri Ali Akpınar hazır bulundu.

İftar yemeği bitiminde Başkan Şensoy biz basın çalışanları aracılığı ile tüm yurttaşların ŞEKER BAYRAMINI kutladığını, bayramın birinci günü aynı zamanda CHP nin kuruluş günü olduğunu ve de İzmit İlçe Örgütü’nde gerçekleştirilecek bayramlaşma ve de parti kuruluş günü kutlamasına tüm basın çalışanlarını ve de yurttaşları davet ettiğini, 12 Eylül Pazar günü yapılacak ANAYASA PAKETİ oylamasının da ülkemize ve yurttaşlarımıza HAYIR’lı olmasını dilediğini iletti.

Tarihi miting sonrası CHP Kocaeli İl Örgütü bir kez daha en büyük servetlerinin ülke ve parti sevdaları olduğunu ve bu inançla tek ses, tek yürek olduklarını,bu güzelliğin artarak süreceğini gösterdi.      

1976’lı yıllarda TÜRKYOLU BİZİMŞEHİR Gazetesi’nde başladığım sırsıyla Gölcük Doğuş, Kocaeli Demokrat , Gölcük Postası ve de halen sürdürdüğüm Gazete Kocaeli’nde tam 34 yıldır TIRMIK köşemde yazan bir yurttaş olarak ben de tüm saygıdeğer okurlarımızın Şeker bayramını yürekten kutluyor ve 12 Eylül Pazar günü yapılacak ve bana göre de YAMAYASASI paket oylamasının sevdalısı olduğumuz güzel ülkemize ve tüm yurttaşlarımıza HAYIRLI olmasını diliyorum.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat