Özdilek

Güncel

Şensoy, AKP uyanıklığına karşı dikkatli olmaya çağırdı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

CHP Kocaeli İl Yönetimi haftalık olağan toplantısında çalışmalarla ilgili bilgi veren CHP Kocaeli İl başkanı Ferhan Şensoy, Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına yanaşmayanların, ‘samimiyet’ sözcüğünü hiç ağızlarına almamaları gerektiğini ve halkı, Cumhuriyet rejiminin temellerini sarsan AKP uyanıklığına karşı dikkatli olmaya, tuzağa düşmemeye çağırdıklarını söyledi.

 

 

 

CHP Kocaeli İl Yönetimi haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı öncesi basının sorularını cevaplandıran İl Başkanı Ferhan Şensoy, 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek olan Halkoylaması ile ilgili hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Şensoy yaptığı konuşmada, “AKP iktidarının Anayasa değişikliğinin temel hedefi yüksek yargıyı AKP’lileştirmektir. Halkoylaması ilkesinin özüne aykırı olan farklı konulardaki bir oylamada seçmenlerin bir tek tercih kullanmak zorunda bırakılması, AKP zihniyetinin şark kurnazlığının en önemli kanıtıdır” dedi.

        

Halkı, Cumhuriyet rejimimizin temellerini sarsan AKP uyanıklığına karşı dikkatli olmaya, tuzağa düşmemeye çağırdıklarını kaydeden Şensoy, “Anayasa değişikliği halkımızın hiçbir sorununa çözüm getirmemektedir. Değişiklikle terör, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk gibi sorunlar çözümlenmiş olmayacaktır. Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına yanaşmayanların “samimiyet” sözcüğünü ağızlarına hiç almamaları gerekir. Anayasa Mahkemesi ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu gibi iki önemli anayasal kurumumuzun AKP’nin ideolojik hedefleri için heba edilmesinin taşıdığı büyük tehlikeye dikkat çekiyor ve tüm yurttaşlarımızı “HAYIR” oyu vermeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Halkoylamasında “HAYIR” propagandası kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında da bilgi veren Şensoy şunları söyledi, “Kamuoyu oluşturmak ve “HAYIR” oyumuzun gerekçelerini halkımıza anlatabilmek amacıyla tüm ilçelerimizde birer konferans düzenlenmesi hedeflenmiştir. Konuşmacılar olarak MYK Üyemiz Prof. Dr. Süheyl BATUM, A.Ü. Hukuk Fakültesi Öğrt. Görevlisi Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrt. Görevlisi Doç. Dr. Ümit KOCASAKAL ve Grup Başkanvekilimiz Muharrem İNCE ile temaslarımız sürmektedir.

 

Yönetim Kurulumuz, Parti Meclisi üyelerimiz, milletvekillerimiz, ziyaret edilen ilçe başkanı, ilçe yöneticileriyle İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte kadın ve gençlik kollarımızın başkanlarının katılacağı ilçe ziyaretleri programlanacaktır. Parti otobüsü ile gerçekleştirilecek olan ilçe gezilerinde esnaf, mahalleler, köyler ve demokratik kitle örgütleri ziyaret edilecektir. Halkoylamasında “HAYIR” oyumuzun gerekçelerini açıklamak ve partililerimizin çevrelerinde daha etkin propaganda yapmalarını sağlayacak donanımlar edinmesi amacıyla mahallelerde üye toplantıları düzenlenecektir. 5 Eylül 2010 Pazar günü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı miting için hazırlıklara başlanmıştır. Genel Merkezimizce hazırlanmakta olan afiş, pankart, broşür, bildiri, el ilanı, kitapçık ve benzeri yazılı propaganda malzemelerinin dağıtımının planlanmasına başlanmıştır.”

 

İl Yönetim Kurulu toplantısında ayrıca 23-24 Temmuz 2010 günlerinde Genel Merkez’de gerçekleştirilen Gençlik Kolları il başkanları toplantısı hakkında, 28 Temmuz 2010 günü Ankara’da gerçekleştirilecek olan İl Kadın Kolu Başkanları toplantısı hakkında ve 6 Ağustos 2010 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan İl Eğitim Sekreterleri toplantısı hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat