Özdilek

Güncel

ŞENSOY “HAYIRLI OYLAR KOCAELİ’DEN YÜKSELECEK”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

CHP Kocaeli İl Başkanı Ferhan Şensoy, 4 Eylül mitingi için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

 

 

 Şensoy, “4 Eylül 2010 Cumartesi günü saat 17.30 da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İzmit’e gelerek Kocaeli halkıyla buluşacaktır. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli halkı samimi, içten ve kendinden biri olan bir lidere hasret. Ve bu hasretliğin Kılıçdaroğlu ile biteceğini biliyor. Kocaeli, AKP iktidarının “Kocaeli Evet Diyor” sloganına karşı halkımızın bu düşüncede olmağına inanarak “Hayırlı Oyların” Kocaeli’den yükseleceğine inanıyoruz. Tüm Kocaeli halkını mitinge bekliyoruz” dedi.

 

Kocaeli ve ülke gündemine de değinen Şensoy, kent genelinde yaz günü kömür dağıttıranları esefle kınadıklarını dile getirerek, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sosyal yardımlara karşı değiliz. Referandum ve seçim yatırımı olarak geçici çözümlerle halkımızın gözünün boyanmasına karşıyız. İş olanaklarının açılması, emekliye ve memura yaşam standartlarına uygun zamların verilmesi, aile sigortası uygulamasına geçilmesi, herkesin refah düzeyinin yüksek bir ortamda yaşaması CHP’nin önceliğidir” şeklinde konuştu.

 

Kentimizde birçok insanı ilgilendiren ve insanların geleceğini tayin eden KPSS sınavında yaşanan kopya olayıyla alakalı açıklamada bulunan Şensoy, “2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ortaya çıkan karışıklık ve “kopya” söylentileri tartışılmaya devam ediyor. Konuyla ilgili, CHP Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yazılı olarak yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. 2010 KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra öğretmen adayları arasında yaygın bir şekilde sınavda kopya çekildiğine ilişkin bir kanı oluşmuştur.

Bu sene yapılan KPSS’de Aritmetik Ortalama ve Standart Sapmanın geçtiğimiz yıl yapılan sınavda ortaya çıkan Aritmetik Ortalama ve Standart Sapmadan yüksek olması nedeniyle adayların çoğu beklediklerinden düşük puanlar almıştır. Bu durum, sınavın geçerlilik süresinin 2 yıl olması nedeniyle bu sene sınava giren adayların aleyhine bir durum oluşturmuştur. Soruların çalındığı ve belli gruplara servis edildiği iddiası, üzerinde önemle durulması gereken bir iddiadır ve ÖSYM bu konuda kamuoyunu ve sınava giren adaylarımızı tatmin edecek bir açıklama yapmalıdır” şeklinde ifade etti.

Dar gelirli halkımızı yakından ilgilendiren ve bir süredir gündemde olan ekmek zammı hakkında halkın daha zor duruma düşeceğini kaydeden Şensoy, “Ekmeğe yapılmak istenen zam hakkında Türkiye Ziraatçılar Derneği 2010 yılı ekmek raporunu açıkladı. Türkiye'de her yıl 12 milyon ton civarında ekmek üretildiğini belirtilen raporda, yoksul bölgelerde ekmek tüketiminin arttığını, insanların karnını ekmek ile doyuracak noktaya geldiği belirtiliyor. Ramazan ayının ardından ekmek ve simide zam yapılması söz konusu. Asgari ücretin net 550 TL. olan ülkemizde işçi, emekli,dar gelirli evinin kirasını ödeyemezken, karnını kuru ekmekle doyurmaya çalışırken ekmeğe zam yapılması halkımızı daha çok açlığa sürükleyecektir. Bu ülkede sırf ekmekle karnını doyuran, yanına katık olsun diye pazarlardan artıkları toplayan insanlar olduğu unutulmamalı. Eğer ekmeğe zam yapılacaksa doğru bir denge kurulmalı üretici ve tüketici mağdur edilmemeli” dedi.
 

Diğer taraftan Kocaelispor’a önem verdiğini her fırsatta dile getiren Şensoy, yerel yöneticilere sitem etti. Şensoy, “Yerel yönetimin, Kocaelisporun sorunlarını masaya yatırıp çözmesini beklerken, hiçbir şey yapmamakta ve sahiplenmemekte. Kocaelispor yediden yetmişe kent insanımızın, sevdiği ve sahiplendiği güzide bir spor yuvasıdır. Geçmişindeki zaferleri ile kentimizi başarıyla temsil etmiş ve yüz binlerce taraftarını gururlandırmıştı. Özellikle son günlerde Kocaelispor’un içine düştüğü durum çok üzücü ve vahimdir. Tüm yurttaşlar adına görev üstlenmiş olan ve ayda yaklaşık 100 trilyon lirayı har vurup harman savuran Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin ilgisizliği, ne yazık ki Kocaelispor’umuzun bu duruma düşmesine neden olmuştur. Oysa Kocaelispor’a geçmiş yıllarda olduğu gibi başarı yakışır.

Başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP’li olduklarıyla övünen 12 ilçemizin belediye başkanları Kocaelispor’a el uzatmalı ve Kocaelispor un içine düştüğü çıkmazdan kurtulması için taşın altına ellerini koymalıdır. Sadece kupa kazanıldığı zaman araba üstünden, taraftara el sallamakla Kocaelispor’a yardım edilmiş olunmaz. Biz CHP olarak Kocaelisporu bu kent ve halkımızdan ayrı hiç düşünmedik. Yönetimde bulunduğumuz dönemlerde Kocaelispor tarihsel başarılara imza atmış ve gururumuz olmuştur. CHP iktidarında Kocaelispor yine başarılara imza atacak ve bizleri gururlandırmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat