Özdilek

Eğitim

Serdar Kılıç Yabancı Öğrencilerle Buluştu

Belgesel ve doğa programları yapımcılığı ile ünlü Serdar Kılıç Enderun Bilim Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlen Uluslararası Öğrenciler Akademisi’ne konuk oldu.

19 Nisan 2016 Saat: 08:57
Serdar Kılıç Yabancı Öğrencilerle Buluştu
Serdar Kılıç Yabancı Öğrencilerle Buluştu

Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan yabancı öğrenciler Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Enderun Bilim Kültür Sanat Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin üçüncü yılında televizyon programcısı Serdar Kılıç’la buluştu. Doğada İnsan başlıklı seminere yerli ve yabancı öğrencinin ilgisi yoğun oldu.

Seminerde yiyecek, giyecek ve araç yakıtlarının dahi topraktan geldiğini, ölünce toprağa dönüldüğünü; insan hayatının topraktan ve havadan yani tabiattan ayırmaması gerektiğini dile getiren Serdar Kılıç kültürle hayatta kalındığını vurguladı. İnsanların yüzyıllar boyunca tabiattan elde edilen deneyimlerinden bir yaşam kültürü oluşturduğunu ifade eden Kılıç teknolojinin bizi getirdiği noktada yalnızca görsel ve işitsel duyuların kullandığına, bunun da diğer duyularımızın körelmesine sebep olduğuna dikkat çekti.

Yanında getirdiği Türk yayının nasıl yapıldığını anlatan ve mey ile öğrencilere müzikal bir gösteri sunan Serdar Kılıç, öğrencilere doğal yollarla nasıl ateş yakılacağını gösterdi. Hiçbir şeyin kolay elde edilemediğini, tabiat ile olan bağımızı ve kültürlerimizi kaybetmemek için çok çabalamamız gerektiğini dile getiren Kılıç sözlerine şöyle devam etti:

‘’Teknolojiyi kullanmak zorundayız. Ben de sizinle teknoloji vasıtasıyla iletişim kurdum ve buraya bu şekilde kolayca gelebildim. Teknolojiyi kullanacağız ama teknolojinin hayatımızdan bir şeyler götürmesine izin vermeyeceğiz. Hayatımızın asıl kalitesi teknolojinin bize neler getirdiğiyle değil neler götürdüğüyle ölçülür.’’

İnsanın devletin en küçük yapıtaşı olduğunu ifade eden Kılıç, devletlerin güçlü ve iyi olabilmesi için insanlarının güçlü ve iyi olması gerektiğini belirtti; güçlü olmak için toprakla bağı korumak, öz kültüre sahip çıkmak, disiplinli ve iyi insan olmak gerektiğini dile getirerek konuşmasını sonlandırdı. Seminer sonrasında öğrencilerle bolca fotoğraf çekilen Serdar Kılıç’a akademi tarafından yayınlanan 72 Dil 1 Şarkı kitabı hediye edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat