Özdilek

Güncel

Servet Alpaslan’dan Basın Açıklaması

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

                        

CHP Kocaeli İl Başkanlığına aday olan Servet Alpaslan yaptığı basın açıklaması şöyle:

 

Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin 3.cü nesilden bir çocuğu olarak 1970 li yılların başında üniversite çağlarında Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyasi çalışmalara başladım.

           Otuz yılı aşkın memuriyet dönemleri de dahil olmak üzere çok büyük baskılara ve yıldırma politikalarına rağmen kendi ölçeğimde bu çalışmalarımı aralıksız sürdürdüm.

Sürekli ve geçici görevlerle günlük tayinlerle sürgünlere maruz kalmama rağmen hiçbir zaman yüksünmedim, Cumhuriyet Halk Partili olmanın şerefini ve onurunu her zaman taşıdım. Yaşadığım sürece taşımaya devam edeceğim.

Kısa sürelerdeki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarlarında çok genç yaşıma rağmen önemli görevlere getirildim. Çok kısa süren bu görevlerde (en uzunu 20 ay sürmüştü) Cumhuriyet Halk Partililerinin yüzünü yere düşürecek, utandıracak hiçbir eylemin ve uygulamanın içinde olmadım.

Bu süre içerisinde Sosyal Demokrat Belediyeciliği öncülerinden Ali Dinçer ve Murat Karayalçın ile birlikte çalışma imkânım oldu.

Partimin kısa süreli iktidarlarında bana nerede ihtiyaç duyuldu ise tereddüt etmeden, ülkenin neresinde olursa olsun gittim. En son ihtiyaç duyulan İSU Genel Müdürlüğü görevine de böyle getirildim.

Şu ana kadar partinin bir üyesi olarak yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapmaktayım. Yazdığım yazılarla genellikle belediyelerin uygulamalarını eleştirirken, Sosyal demokrat belediyecilik kapsamında yapılması gerekenleri de kamuoyu ile paylaşmaya çalışıyorum.

Memur olduğum dönemlerde dahi seçimlerde ihtiyaç duyulan yerlerde hiçbir beklenti içinde olmadan, hiçbir yere aday olmadan rapor veya izin alarak çalıştım.

Cumhuriyetimizin ekonomiye kazandırdığı fabrikaları ve sanayi kuruluşlarını satan, Cumhuriyetimizin kazanılmasında önemli dönüm noktaları olan günlerin kutlanmasını engellemeye çalışan, Cumhuriyete karşı, Cumhuriyetin imkânlarını kullanarak savaş açan, diğer yandan devletin imkânlarını yakınlarına ve yandaşlarına peşkeş çeken bir iktidarla karşı karşıya bulunmaktayız.

Bu iktidar ki, sıfır sorunla aldığı komşularımızla olan ilişkileri savaş noktasına getirmiş, içerde kendisini eleştiren herkesi tehdit edip, emrindeki Özel Yetkili Mahkemeler vasıtası ile sindirmeye çalışmaktadır. Bunların hepsinden önemlisi AKP iktidarında, karşı devrim kurumsallaşmasını tamamlamak üzeredir.

Bu durum da feodal, ekonomik, soy, sop ilişkilerinden ve tartışmalarından kendimizi kurtarıp AKP’yi yerelde ve genelde iktidardan nasıl indireceğimizin hesabını yapmak durumundayız.

Bu nedenle;

Kocaeli’nde gittikçe kuruyan Sosyal Demokrasi Filizini yeniden yeşertmek için,

            Her örgüt seçiminde biraz daha ayrışan partilileri birleştirmek için,

            Kocaeli’nde parti içerisinde süren ve partiye zarar veren sen, ben kavgasına son vermek için,

            Kişileri ön plana çıkartan kronikleşmiş kutuplaşmaya son vermek için,

            Yenileşen ve değişen Cumhuriyet Halk Partisi’ne katkıda bulunmak için,

            Cumhuriyet Halk Partisi üyesinin parti içinde ve parti dışında hakkını ve hukukunu korumak ve kollamak için,

Cumhuriyet Halk Partisi’ni belediyelerde tekrar iktidar yapmak için 3 Haziran 2012 Pazar günü yapılacak olan il kongresinde Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanlığı’na adayım.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat