Sevinç Tozduman, öğrencilik yıllarında önemli bir sağlık sorunu yaşadı. 1999-2000 yıllarında yaşadığı sağlık problemi, hayattan küsmesine değil daha güçlü olmasına neden oldu. Hastalık süreci aslında onun için bir dönüm
Sevinç Tozduman, öğrencilik yıllarında önemli bir sağlık sorunu yaşadı.
1999-2000 yıllarında yaşadığı sağlık problemi, hayattan küsmesine değil daha güçlü olmasına neden oldu. Hastalık süreci aslında onun için bir dönüm noktasıydı…
Tozduman, doktorların uyguladığı tedaviye ek olarak o dönemde alternatif tıp olarak tanımlanan ‘Reiki’ enerji sistemiyle tanıştı.
‘Reiki’nin zihinsel, duygusal, bedensel hatta ruhsal konularda sağladığı desteği bire bir yaşadı Tozduman… Ama iyileşmek, kendini iyi hissetmek için var olması gereken en önemli duygunun ‘sevgi’ olduğunu vurguluyor.
Yaşadığı sağlık sorunlarını kendine olan inancı ve sevgisiyle aşan Tozduman, “Sevginin yenemeyeceği hiçbir şey yoktur. Önce kendinizi sevin. Şu kısacık hayatta başkasının düşünceleriyle değil kendi özgüveninizle tüm zorlukları aşabiliriz” diyor.
‘Her yerde, her şartta, her alanda’
Paylaşmanın önemine de değinen Sevinç Tozduman, ‘Reiki’de öğrendiklerini başkalarına da anlatarak onlara yol gösteriyor. Tozduman, süreci şöyle anlatıyor:
Reiki’nin yaşamıma kattığı farkındalık ve gelişimi insanlarla paylaşmak adına eğitim almaya başladım. Bu yolculuğum sürerken birçok farklı enerji sistemi ve kişisel gelişimi destekleyen öğretilerin eğitimlerini, uzmanlığını aldım.
Bilgilerimi çeşitli eğitimler vererek, gazete ve dergilere yazılar yazarak, televizyon ve radyo programları aracılığıyla, seminerler düzenleyerek paylaşmayı sürdürdüm”.
Birçok kişi ve kurumla çalışan Tozduman, 2015 yılında ‘Academy of Eywa’yı kurdu. Tozduman, burada ‘Reiki’ kursları vermeye başladı. Seçtiği sloganı ise ‘her yerde, her şartta, her alanda’ oldu. Tozduman, “Eğitimlere katılan kişilerin dönüşümünü izlemek, bir kelebeğin kozadan çıkıp, özgürce kendi yaşamına uçuşması duygusunu yaşattı bana” dedi.
Kişisel gelişim dönüşüm danışmanlık programı düzenledi
Sevinç Tozduman, faaliyete geçirdiği akademiyle birçok insana umut oldu.
Düzenlediği anketlerle insanların ihtiyacı olan, yurt dışında yapılan ancak maddi-manevi sebeplerden ötürü gitme lüksü olmayan bireyler için eğitimleri kendi kurumunda düzenlemeye başladı.
2016 yılında Academy of Eywa ile kuruculuğunu Aret Vartanya’nın yaptığı Yaşam Atölyesi işbirliğinde, ilk kişisel gelişim dönüşüm danışmanlık programının Kıbrıs’ta gerçekleştirilmesine öncülük etti Tozduman ve ilk mezunlarını da verdi.
Tozduman, Türkiye’de tanınmış, astroloji üstadı Rezzan Kiraz, sonsuz şifa kurucusu Cavit Çağ, melek koçu Rana Bağbek, Şamanizm ve atalar çalışması yaratıcısı Fadime Çelik’le de çalışma fırsatı yakaladı.
“Hayat tiyatroyla anlamlı”
Akademik hayatının dışında, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda da görev yapan Sevinç Tozduman, “Sevgili Kıymet Karabiber’in personeli olmanın farkını ve gururunu yaşıyorum. Çünkü yaşamım ‘tiyatroyla’ daha da anlamlandı” dedi.
Sevinç Tozduman, Kıymet Karabiber’in desteğiyle, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yetişkinler kurs ve oyun asistanlığı görevine başladı.
“İnsanca yaşamak için tiyatro” sloganının kendisini heyecanlandırdığını anlatan Tozduman, tiyatronun onun için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.
En iyi eğitmenler
Sevinç Tozduman, engelli bireylerle de bire bir çalışmalar yapıyor.
Yurdaer Okur’un kurduğunu Entropi Sahne Oyunculuk Atölyesi’nin yönetim kurulunda görev alan Tozduman, HAK-SEN Sendikası Tiyatro Kulübü’nde de sürekli eğitim merkezi eğitmenliği yapıyor. Bu merkezin Tiyatro Kulübü'nün başında Ayla Çağla Öztaşçı bulunuyor. Görevini başarılı işler sergileyerek gösteriyor.
Tozduman’ın iki kurumda aktif görev alması, işbirliğini de beraberinde getirdi. Kurucusu olduğu Academy of Eywa, Entropi Sahne Oyunculuk Atölyesi ile HAK-SEN imzaladıkları protokolle, tiyatroya yönelik eğitimler vermeye başladı.
Eğitim programları kapsamında Dramaturg Dilek Tekintaş, kursiyerlere dramatik metin oluşturma, kurgulama tekniği bilgisi ile tiyatro oyunu yazma becerisi ve kuramsal bağlamda tiyatro alanında bir alt yapı sağlamak amacıyla kurslar verecek.
Ses-nefes-hareket ve ritim çalışması eğitimini Gonca Gümüşayak, sahne uygulamaları oyunculuk çalışması eğitimini Yurdaer Okur, sahneye uyarlama eğitimini ise Ahmet Bülent Acar verecek.
Eğitimlerin amacı, oyunculuğa doğru ilk adımı atarken, metinlerden yola çıkarak bir sahnenin nasıl oluşturulduğunu öğretmek.
Eğitimler sonunda, öğrencilerin yazdığı oyun sahnelenecek ve turneye çıkılacak.
Eğitimini başarıyla tamamlayan katılımcılar uluslararası geçerliliği olan sertifika alma hakkına da sahip olacak.
Sevinç Tozduman, 18 yaşını doldurmuş bireylerin başvurabileceği bu kursun tek şartının ‘tiyatro sanatını ruhunuzda hissetmek’ olduğunu söylemiş Sevinç Tozduman Kıbrıs Gazetesi'nden Aliye Özenci'ye...
Haber: Veysel Kavrayan