Özdilek

Güncel

Seyyar kaçtı, zabıta kovaladı

İzmit’te her dini bayram öncesi benzer görüntüler yaşanıyor.

26 Temmuz 2014 Saat: 18:24
Seyyar kaçtı, zabıta kovaladı
Seyyar kaçtı, zabıta kovaladı

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü elemanları, sıkı bir denetim başladılar, seyyar satıcılar zabıta ile adeta kovalamaca oynuyor. Zabıtayı gözleyen seyyar satıcılar, ekmek parasını kazanmak için soluk alabilecekleri., satış yapabilecekleri boşluğu kolluyorn. Aradan bir süre geçtikten sonra, zabıta da pes ediyor, arefe günü herkes bildiğini okuyor.

İzmit’te zabıta, ekipler halinde kent sokaklarına yayıldı. Seyyar satıcıları kollayan zabıtalar, yol ortasında, kaldırımların başında satış yapan seyyarlara göz açtırmadı. Alemdar Caddesi’nin Gazi Lisesi önü, sanat Sokağı ve Sarı Konuk girişinde satış yapan seyyar esnaflarla, zabıtalar arasında kısa süreli sürtüşme yaşandı. Zabıtadan mallarını saklamak, kaçırmak isteyen esnaflar, içinde eşya olan kutuları Gazi Lisesi’nin bahçesine attılar. Seyyarlar, “Topu topu iki gün satış yapıyoruz. Biz ekmek yemeyelim mi? Biraz bize de anlayış gösterilsin” diyorlar.

Zabıta Amiri Selçuk Erbi ve ekipte yer alanlar, seyyarlarla durum değerlendirmesi yaptı. Zabıtalar, belediye yöneticileriyle görüştükten sonra, olay tatlıya bağlandı. Seyyar satıcıların tezgahlarını Gazi Lisesi önünde değil de, Akçacami Caddesi üzerinde açmalarına izin verildi. Bu anlaşma sağlandıktan sonra da, zabıtalar malları sakladıkları yerden çıkartarak, satışa yeniden başladılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat