Özdilek

Spor

Sibel de Halterde Dünya ikincisi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Antalya’da devam eden Dünya Halter Şampiyonası’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’lu Sibel Şimşek 63 kilo bayanlarda iki gümüş madalya kazandı. Koparma ve toplamda dünya ikincisi olan Şimşek, bir diğer Kağıtsporlu sporcu Aylin Daşdelen’den sonra kürsüue çıkan ikinci isim oldu.
 
BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’DA İZLEDİ
Madalya umudumuz Sibel Şimşek’in davetini kabul eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, genç sporcuya destek vermek amacıyla Antalya’ya gitti. Antalya EXPO Center’daki müsabakaları Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ve Kağıtspor Başkanı Fahrettin Kandemir ile izleyen Başkan Karaosmanoğlu, Sibel’in kaldırışları sırasında oldukça heyecanlandı. Koparma 2. hakkında dirseği sakatlanan genç sporcu için endişelenen Başkan Karaosmanoğlu, yarışma sonrasında Sibel Şimşek’i kutlarken Milli Takım doktorundan bilgi aldı.
 
KOPARMADA GÜMÜŞ MADALYA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtsporlu başarılı haltercimiz Sibel Şimşek Antalya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nın 4. gününde koparma ve toplamda gümüş madalya kazandı. Antalya Expo Center’da devam eden şampiyonada koparmada ilk hakkında 108 kiloyu zorlanmadan kaldırdı. İkinci hakkında 111 kiloyu deneyen şampiyon sporcumuz sağ kolunda hafif bir sakatlık yaşadı ve başarılı olamadı. Son hakkında ayni kiloyu deneyen sakatlığına rağmen kaldıran Sibel Şimşek dünya ikincisi olmayı başardı. Koparmada Çinli sporcu 112 kiloluk kaldırışı işe altın madalyaya ulaştı.
 
SİLKME’DE TAİLİHSİZLİK
Silkme müsabakalarına 130 kiloluk kaldırışı ile başlayan sporcumuz Sibel Şimşek bu hakkında başarılı olarak diğer sporcuların kaldırışlarını bekledi. Diğer haklarında 135 ve 136 kiloluk kaldırışlarında bu kez sol kolunda bir talihsizlik yaşayan Şimşek silkme kategorisinde 4. olabildi. Kazakistan'dan Maneza Maiya bu kategoride 143 kilogram ile dünya rekoru kırarak altın madalyayı alan isim oldu.
 
İKİ GÜMÜŞ MADALYA İLE DÖNDÜ
Şampiyon sporcumuz Sibel Şimşek silkme ve koparmada elde ettiği kaldırışlar ile toplamda 241 kilo ile yine gümüş madalya elde etmeyi başardı. İki gümüş madalya ile Dünya İkincisi olan Sibel Şimşek yine kendisi gibi Dünya İkincisi olan Aylin Daşdelen’le 2012’de yapılacak Londra Olimpiyatlarına gitme hakkı kazandı. Önceki gün Aylin Daşdelen’in elde ettiği madalyalar ile birlikte Büyükşehir Kağıtsporlu bayan halterciler şampiyonayı 4 gümüş bir bronz madalya ile kapatmış oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat