Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı’nın, Avrupa Birliği ile birlikte yürüttüğü “Şiddete maruz kalan kadınlar için koruyucu önlemlerin geliştirilmesi “projesi kapsamında, Türkiye genelinde 77 ilde kadınların hizmetine sunulacak
Kadına yönelik şiddet, son yıllarda ülke gündeminde hep ilk sıralarda yer aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da, Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile “Şiddeti maruz kalan kadınlar için koruyucu önlemlerin geliştirilmesi” projesini uygulamaya koydu. Bu projenin önemli unsurlarından biri, Türkiye’nin bütün illerinde şiddete maruz kalan kadınlara yönelik hizmet veren Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlükleri emrine araçlar vermekti. Bu amaçla, 77 ildeki il müdürlüklerine verilmek için Ford Otosan’dan 135 Transit minibüs alındı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın katılımıyla Gölcük’teki Ford Otosan fabrikasında düzenlenen törende, Marmara bölgesindeki 7 ilin il müdürlüklerine verilecek 25 Ford Transit minibüs teslim alındı. 25 minibüsten 4 tanesi ilimize, 3 tanesi Sakarya’ya, 3 tanesi Bursa’ya, 1’er tanesi Bolu, Düzce, Yalova’ya teslim ediliyor. 12 araç da İstanbul İl Müdürlüğüne verilecek.
Ford Otosan Gölcük Fabrikasında düzenlenen minibüslerin teslim törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Sibel Gönül, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Bela Szombati, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, KSO Başkanı Ayhan zeytinoğlu da katıldılar.
Törende konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı’nın şiddete maruz kalan kadınlara yönelik çalışmalarını takdir ettiklerini, katkı sağlamaktan gurur duyduklarını söyledi. Haydar Yenigün,Ford Otosan hakkında şu bilgileri verdi: “-Ford Otasan, Tüpraş’tan sonra Türkiye’nin en büyük ikinci sanayi kuruluşudur. Yıllık üretim kapasitesi 415 bin adettir. Türkiye’nin otomotiv sektöründeki en büyük tesisidir. Kadın istihdamına yaptığımız katkı ile , kadınların iş hayatında cinsiyet ayrımına uğramasının önüne geçmeye yönelik çabalarımız devam ediyor. Bizim yaptığımız çalışmaların diğer şirketlere de örnek olmasını dileriz.
Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç da törende konuştu.Ali Koç, bu projede kullanılacak minibüsler konusunda Bakanlığın Ford markasına güven duymasına teşekkür etti, böyle bir projenin içinde ler almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Ali Koç şöyle konuştu: “- 77 ilde bizim ürettiğimiz araçlar görev yapacak. Kadına şiddet, 21 nci yüzyılda halka ülkemizin kanayan yarası olmaya devam ediyor. Hergün şiddete maruz kalan kadınları izliyoruz. Aile Bakanlığımız bu sorunun çözümü için pek çok projeye öncülük ediyor.Kadınların ekonomik ve toplumsal hayatta güçlenmesi konusunda biz de büyük hassasiyet gösteriyoruz. “
Ford Otasan Gölcük fabrikasında düzenlenen törende Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Bela Szombati de konuşma yaptı. Szombati şunları söyledi: “-Kadınlara yönelik şiddet, toplum içerisinde bir utançtır. Şiddete maruz kalan kadınlar yaşadıklarını polise veya destekleyici kurumlara bilderimiyorlar. Bu da kadınların haklarını iyileştiremediğimiz, haklarını koruyamadığımız anlamına gelir. Bu araçlar şiddete maruz kalan kadınlar ve çocukları için kullanılacaktır.s Sayın Bakan İslam’a kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik çabaları için teşekkür ederim.”
135 aracın teslim töreninde son konuşmayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam yaptı. İslam, kadına şiddet konusunun 21 nci yüzyılın en önemli sorunlarından biri olduğnu belirterek şöyle konuştu: “-Bakanlığımız kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.Kamu kurumları, medya, özel sektörle uzun soluklu işbirliğine ihtiyacımız var. Kadın konuk Evleri geçici süre şiddete uğrayan kadınlara hizmet veren yerlerimizdir. Ülkemizde halen 729 konuk evinde 3.327 kişiye hizmet veriyoruz. Hedefimiz bir gün bütün bu evleri kapatmaktır. Bu evlere ihtiyacı olmayan bir ülke haline gelebilmektir. 14 ilde şiddet önleme ve izleme merkezimiz var.