Özdilek

Güncel

SİLİVRİ’YE GİTMEK YASAK

Bugün Ergenekon duruşmasında kara günü. Türkiye’nin her yerinde Silivri’ye gitmek isteyenler engellendi. İlimizde de gitmek isteyen vatandaşlar polis izin vermeyince Cumhuriyet Parkı’nda toplandı

5 Ağustos 2013 Saat: 10:33
SİLİVRİ’YE GİTMEK YASAK
SİLİVRİ’YE GİTMEK YASAK
Bugün yapılacak olan Ergenekon davasının karar duruşması için Türkiye`nin her yerinde Silivri`ye gidecek olan vatandaşlar polisler tarafından engelleniyor. İlimizden de Silivri`de yapılacak mahkemeye gidecek olan vatandaşları saat 01:00`de Otel Asya önünde otobüslerle hareket edecekti. Silivri`de yapılacak olan mahkemeye gitmeyi isteyen İşçi Partisi ve TGB üyelerinin oluşturduğu yaklaşık 200 kişi Otel Asya önünde beklemeye başladı. Saat 01.00 sıralarında otobüslerin geleceği Halkevi yakınındaki durakta bekleyen kalabalık otobüsler gelmeyince firma yetkilileriyle görüştü. Daha sonra yaptıkları açıklamada, otobüs firması yetkililerine polisin baskı yaptığını, otobüsleri vermeleri halinde kendilerine ceza uygulayacağını bildirdiklerini söylediler. Kalabalık bir süre daha bekledikten sonra bu kez saat 01.10'da Halkevi'nden Cumhuriyet Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. "Hükümet istifa" şeklinde sloganlar atan grup, Cumhuriyet Parkı'nda "Özgürlük Çadırı" kuracaklarını ve orada özgürlük nöbeti tutacaklarını söylediler. 
 
Aralarında TGB ve İşçi Partililerin de bulunduğu 200 kişilik grup, İzmit D-100 Karayolu Halkevi otobüs durağı önünde toplandı. Burada grup adına kısa bir açıklama yapan İşçi Partisi İl Sekreteri İsmail Hoşça, “İP olarak bugün saat 01.00`da Otel Asya önünden otobüslerle Silivri`ye gidecekken, araç sürücülerinin emniyet tarafından tehdit edilmesi sonucunda engellenmiştir. AKP yönetimi Türkiye çapında kanunsuz bir şekilde Silivri`ye gidecek otobüslerin kalkışını engellemiş, TOMA`larla yolunu kesmiş, halkın seyahat etme özgürlüğünü engellemiştir” dedi.
 
Açıklamasına devam eden İP İl Sekreteri İsmail Hoşça, “İstanbul Valisi, Kocaeli Valisi`ne emir mi vermektedir? Yoksa Türkiye`nin tüm valileri İstanbul valisinin memuru mu olmuşlardır? Demokrasiyle yönetilen bir ülkede halkın seyahat etme özgürlüğü böyle zavallı numaralarla engellenemez. Adaletin olduğu bir ülkede yargılama halktan gizlenemez. Ergenekon denen dava en başından beri siyasi bir davadır. Bugün verilecek karar da siyasi olacaktır. Bunun içindir ki Başbakan yardımcısı Arınç, ‘Herkes kararı olgunlukla karşılasın` demiştir. Nereden ve nasıl biliyorlar kararın içeriğini? İşçi Partisi Kocaeli İl Örgütü olarak Ergenekon kararı açıklanıncaya kadar Cumhuriyet Parkı`nda ‘Silivri Nöbeti` tutmaya karar verdik. Kocaeli`nin duyarlı halkını Silivri Nöbetine destek vermeye davet ediyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat