Özdilek

Güncel

SİMA LAZ VAKFI’nın İstanbul buluşması

Pazar günü saat 19.00 da İstanbul Beykoz, Çavuşbaşı kasrında gerçekleştirilen Vakfın 20.yılı BİRLİK GECESİNE Kocaeli, Sakarya, İstanbul ve Artvin’den 800 kişiyle muhteşem bir geceye imza attı.

7 Mart 2016 Saat: 15:57
SİMA LAZ VAKFI’nın İstanbul buluşması
SİMA LAZ VAKFI’nın İstanbul buluşması

 Vakıf başkanı Orhan Bayraminin açılış konuşmasının ardından eşlerin dans müziğiyle başlayan gece giderek artan tempoyla  konukların Lazca şiir ve fıkralar ve yöresel sanatçıların Türküleri Tulum ve kemençe eşliğinde oynanan horonlarla 50 yıldan beri   bir birilerini göremeyenlerin hasret giderdiği buluşmalar büyük bir heyecan ve coşku oluşturdu.

Geceye İstanbul Başsavcısı, Kocaeli Defterdarı, Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri, Orman ve Su işleri Müdürü, Kocaeli eski Müftüsü, Sulh Hukuk Hakimi, Gölcük Orman İşletme Müdürü, MARSİAD Başkanı, istanbuldaki sivil toplum örgütleri :Artvinliler vakfı, Hopa, Ardeşen, Arhavi, Fındıklı, Kocaeli Artvinliler,  Kartepe Artvinliler Dernek başkanları, Çok sayıda işadamı ve bürokratlar katıldı.

Vakıf istişare kurulu adına söz alan, Dr.Şenol Aygüney ve Bahri Odabaş vakfın önemli projelerle tarihi milattan önce 3000 yıla dayanan Laz dili ve kültürünün yaşatılması, yeni kuşaklara öğretilmesi başta olmak üzere Laz hemşehrilerimize ve ülkemize faydalı olmaya çalışacağız, Buradaki heyecan ve coşku vakfımızın önünü açacak, www.simalaz.org  sayfamızdan tüm proje ve çalışmalarımızı paylaşacağız bizi yakından takip etmenizi, öneri ve uyarılarınızla bize güç vermenizi bekliyoruz dedi.

Vakfa katkıda bulunanlara  teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından laz bayanların Türk sanat müziği korosuda her kültürle nasıl barışık olduklarının ayrı bir örneğiydi.  Vakıf Başkanı sayın Orhan BAYRAMİN gelecek yılın 11 Mart 2017 Cumartesi günü akşamı  aynı yerde 1000 kişilik organizasyonun  gerçekleştirileceği vaadinde bulunarak geceye herkesi davet etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat