Özdilek

Güncel

Şimdi, balık zamanı

Dünyanın en lezzetli balıklarının yaşadığı iki ayrı denize kıyısı bulunan Kocaeli için, Balıkçılık yüzlerce ailenin, binlerce insanın geçim kaynağıdır.

30 Ağustos 2014 Saat: 17:12
Şimdi, balık zamanı
Şimdi, balık zamanı

alığı tutan, satan, pişiren, dağıtan binlerce kişi için mayıstan buyana devam eden av yasağı 1 Eylül’de sona eriyor. Yarın gece profesyonel balıkçılar, yeniledikleri tekneleri ve av malzemeleri ile besmele çekerek denizlere açılıyor.

EREĞLU VE KEFKEN

İlimizin iki şirin balıkçı köyü var. Biri, İzmit Körfezi kıyısındaki Karamürsel’e bağlı Ereğli; diğeri Karedeniz kıyısındaki Kandıra’ya bağlı Kefken köyleri. Bugün özellikle bu iki balıkçı köyünde büyük heyecan yaşanacak. Balıkçı reisleri ve tayfalarını, gece yarısından sonra aileleri denizlere uğurlanacaklar.

BEREKET BEKLENİYOR

Balıkçılar, geçen sezon umduklarını bulamamışlardı. Av yasağı çok sıkı uygulandığı için, bu sezon daha bol balık bekleniyor. Sezonun ilk döneminde palamut ve hamsi, ilerleyen günlerinde Lüfer umut ediliyor. Av döneminin bereketli geçmesi,  balıkçının kazanması, aynı zamanda ilimizin ve ülkemizin de kazanması, insanların ucuz ve sağlıklı beslenmesi anlamına gelecek.

EREĞLİ’DE FESTİVAL

Yeni Balık sezonunun başlaması nedeniyle, Karamürsel Belediyesi, balıkçı köyü Ereğli’nin sahilinde 7 nci Ereğli Balık Festivali’ni düzenledi. Sahilde kurulan mangallarda pişirilen Çingene Palamutu, halka ücretsiz dağıtıldı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve AKP Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel de balıkçılar ve aileleri ile birlikteydi. İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük,  balık sezonunun kazasız ve bereketli olması için dua etti.

YASAKLARA UYULMALI

Profesyonel teknelerle balık av mevsimi açılırken, bu işten ekmek yiyen herkesin konulan kurallara uyması da gerekiyor. Bu sezon da İzmit Körfezi’nde büyük teknelerle balık tutmak yasak. Ayrıca,  her balık türü için belirlenen boyutlardan küçük balıkların tutulması ve satılması da ağır ceza gerektiriyor. Balıkçıların, denetimlere de gerek kalmadan bu yasaklara uyması ve kendi gelecekleri açısından denizleri, balık nesillerini koruması gerekiyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat