Özdilek

Güncel

Şırnaklı Öğrenciler İlkleri Yaşadı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Derince ile kardeş şehir olan Şırnak’a bağlı 7 beldeden toplam 36 öğrenci ilk gün gezilerinde birçok ilki bir arada yaşadılar

 

Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ve belediye personelinin evinde 1 hafta boyunca misafir olarak kalacak Şırnaklı öğrenciler, ilk gün gezilerine Kandil Kafe’de kahvaltı yaparak başladılar.

 

Harikalar Sahiline hayran kaldılar

‘Kardeş Aile’ adı verilen proje ile yaşları 12 ile 15 arasında değişen Şırnaklı öğrenciler, yaşıtları olan Derinceli kardeş öğrencilerle birlikte gezilerinin ilk gününde Kandil Kafede yapılan kahvaltının ardından Harikalar Sahilini gezdiler. Harikalar Sahiline hayran kalan misafir öğrenciler, masal ve çizgi film kahramanı figürlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Vapur gezisi

Şırnak’a bağlı Şenoba, Hilal, Güçlükonak, Mezra, Kasrik, Çalışkan ve Görümlü beldelerinden 7 öğretmen eşliğinde gelen toplam 36 öğrenci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şehir hatları vapuruyla körfez turu yaptı. İçlerinden birçoğunun ilk defa denizi gördüğü ve ilk defa vapura bindiği Şırnaklı öğrenciler, hayatlarındaki ilkleri doyasıya yaşadılar. Yaklaşık 1 saat süren vapur gezisinde öğrenciler bu anı hatırlamak için fotoğraf çektirdiler.

 

İzaydaş’ı gezdiler

Şırnaklı öğrenciler vapur gezisinin ardından İzaydaş’ı gezdi. İzaydaş’ta yenen öğle yemeğinin ardından, İzaydaş personeli Sibel Avşar ve Mehmet Ali Öztürk eşliğinde fabrikayı gezdiler. Fabrika alanının gezilmesinden sonra öğrenciler, Sibel Avşar tarafından yapılan sunumla İzaydaş’ da atıkların nasıl değerlendirildiğini baştan sona kadar öğrenme imkânı buldular.

 

Üç boyutlu sinema

Şırnak’tan gelen misafir öğrenciler Özdilek Cinetime Sinemasında ilk defa üç boyutlu sinema izleme imkanı buldular. Özdilek Alışveriş Merkezinin konuk severliğinde Tron Efsanesi adlı filmi üç boyutlu olarak izlediler.

 

 

 

Star Park’ta eğlence

Özdilek Alışveriş Merkezi’nde sinemanın ardından, Star Park Eğlence Merkezine geçen çocuklar oyun gruplarında doyasıya eğlenerek günün yorgunluğunu üzerlerinden attılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat