Özdilek

Güncel

Sivil Toplum Kuruluşları 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yılını Kutluyor

Kocaeli ADD Şubelleri öncülüğünde 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yılını şehrin muhtelif yerlerinde yapacakları etkinlikle kutlayacaklar.

29 Ağustos 2016 Saat: 14:50
Sivil Toplum Kuruluşları 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yılını Kutluyor
Sivil Toplum Kuruluşları 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yılını Kutluyor

30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yılı etkinliği kapsamında KYÖD ‘de bir basın açıklamadı yapıldı

Basın açıklaması şöyle:

 

 

 

Aşağıda imzaları bulunan Kocaeli’nde faaliyet gösteren kitle örgütleri, sendikalar, meslek örgütleri ve siyasal partiler olarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yılını yeniden Kuvva-i Milliye ruhuyla kutlamak için bir araya geldik.  

 

19 Mayıs 1919 ‘da Samsun’dan başlayan Bağımsızlık Savaşı’nın büyük bir zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos 1922 tarihi Türk milletinin bağımsız yaşama iradesini tüm dünyaya kabul ettirdiği gündür.  

 

Buradan ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk‘ü, sarsılmaz bir mücadele yürüten Millet Meclisini,  

Kuvva-i Milliye şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bu, Türk milletinin ve onun gözbebeği ordusunun büyük bir başarısı, milletin yeniden varolma iradesinin sarsılmaz bir sonucudur. 

 

Bu günden o günlere baktığımızda aslında savaşın bitmediği başka yöntem ve araçlarla sürdürüldüğü görülüyor. 15/16 Temmuz günü emperyalist merkezlerin desteğiyle  FETÖ’ cü hainlerin silahlı kalkışması  , işte bu saldırıların başka bir boyutudur. Aslında görülmüştür ki, bir milleti esir almanın yolu milleti bölmek, parçalamak ve cephelere ayırarak birbirine düşman etmekten ve onun ordusunu ele geçirmek, zayıflatmak ve bölmekten geçmektedir. Türk ordusu Türk milletinin sarsılmaz birliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir. Böyle olduğu içindir ki,’’ Türk ordusu çizgiyi aştı.’’diyerek Ergenekon, Balyoz gibi kumpaslarla ordumuzu etkisiz hale getirerek savaş gücünü kıracaklarını düşündüler. Bu saldırının Silivri duvarlarından püskürtülmesinin ardından, ordu içine yıllardır yerleştirdikleri hainlerle gerçekleştirmeye çalıştıkları iç savaş ve ülkeyi bölme planları da yerle bir oldu. Bu kalkışma ordumuzun ve milletin sarsılmaz birliği, sağduyusu ve kararlı direnişi sayesinde bastırıldı. 

 

FETÖ / PKK / İŞİD gibi terör örgütleri ülkemizin bölünme planlarının maşalarıdır. Ülke içinde terör eylemleri ile bu saldırı sürerken, komşumuz Suriye ‘de yaşanan iç savaş  da Türkiye’nin birliği ve toprak bütünlüğünü  tehdit etmektedir. Türk milleti ordusuyla birlikte 30 Ağustos 1922 ‘de olduğu gibi ,  bugün de bu emperyalist saldırıları yerle bir edecektir.  

 

Milletler ancak güçlü ordularla bağımsızlık ve egemenliklerini sürdürebilir. Bu nedenledir ki,  hükümeti ordunun disiplin ve iradesini bozacak kararlardan uzak durmaya çağırıyoruz. Demokrasinin her alanda geliştirilmesi, milletin birliğinin pekiştirilmesi ve ordumuzun  emperyalizmin işbirlikçisi vatan hainlerinden arındırılarak, milletin emrinde , Cumhuriyet ilkelerine bağlı, ülkemizi her türden dış emperyalist saldırılara karşı koruyacak güçte olması son derece önemlidir. Bunun aksine  tüm düzenlemeler  derhal geri alınmalıdır. 

 

Ulusal Kurtuluş savaşımızdan bu yana bağımsızlık yolunda canlarını veren şehitlerimizi, terör sonucu hayatını yitiren yurttaşlarımızı, asker ve emniyet güçlerimizi saygıyla anıyoruz. Ruhları Şad olsun.  

Bizler Milletimize ve Ordumuza güveniyoruz. 

 

Milletimiz, Yurtsever Ordusu ile birlikte emperyalizmin her türden saldırılarına karşı durarak, Vatanına, Cumhuriyetine ve Bağımsızlığına  sahip çıkacak ve sonsuza kadar yaşatacak güç ve kararlılıktadır.  

Bu duygu ve düşüncelerle Kamuoyuna saygılarımızı sunuyor ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’ kutluyoruz.  

 

 

Saygılarımızla 

 

 

 

İmzacı Kurum ve Kuruluşlar 

 

ADD Derince Şb. 

ADD İzmit Şb. 

ADD Kocaeli Şb.  

ADD Körfez Şb. 

ADD Yahyakaptan İl Eşgüdüm Şubesi 

Cumhuriyet Halk Partisi 

Demokratik Sol Parti  

Vatan Partisi 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi 

Eğitim İş Kocaeli Şubesi 

İzmit Lisesi Mezunlar Derneği 

İzmit Türk Ocağı Derneği 

Kocaeli Tabip Odası 

Kocaeli Barosu 

Kocaeli Turizm Derneği

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği  

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Kocaeli Şube 

TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şube 

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube 

Türkiye Bisikletliler Derneği Kocaeli Temsilciliği 

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat