Özdilek

Güncel

“Sizlerin de yanındayız”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
ESP’den Nu Marine direnişçilerine destek ziyareti: 

 


** Ezilenlerin Sosyalist Partisi – ESP Gebze ve Tuzla İlçe Örgütleri’nden oluşan heyet GEPOSB’da kurulu Nu Marine AŞ’de 14 Haziran’da direnişe başlayan işçileri ziyaret etti. Açıklamada diğer grev ve direnişlerde olduğu gibi Nu Marine işçisinin de desteklendiği belirtildi
 
Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi – GEPOSB’da kurulu Nu Marine Denizcilik Sanayi ve Ticaret AŞ’de artık bölgesel bir klasik haline gelen, sendikal örgütlülük sonrası işten çıkarma etkenli direniş sürüyor. DİSK Limter-İş Sendikası’nın örgütlenme çalışması içinde bulunduğu iş yerinde bir süre önce üstelik ikinci kez işten çıkartılan direnişçiler önceki gün Ezilenlerin Sosyalist Partisi – ESB’nin Gebze ve Tuzla İlçe Örgütü yönetici ve üyeleri tarafından ziyaret edildi.
“Nu Marine işçilerinin de yanındayız”
ESP’liler “Tekel, Marmaray, İSKİ, İtfaiye, Nu Marine/ Direnen İşçiler Kazanacak” yazılı, ESP imzalı pankart ile GEPOSB girişinden fabrikanın önüne kadar yürüdü. Burada heyet adına konuşan ESP yöneticilerinden Levent Akkan, “ESP olarak Tuzla tersanelerinden Gebze’ye bütün işçi kıyımlarına karşı işçilerin yürüttüğü mücadelelerde hep yanlarında olduk. Nu Marine işçilerinin de yanlarında olacağız” dedi.
 
“İşveren sendika ile diyalogu kesti”
Direnişteki işçilerden Taner Özdemir yaklaşık 2 yıl önce Limter-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkartıldıklarını, mahkemeyi kazandıktan sonra yine işe alınıp sendikalı olarak çalışmaya devam ettiklerini, sendikalı işçi sayısının arttığını bahane gösteren işverenin ise kendilerini 4 aylık çalışma süresinin ardından yine çıkarttığını söyledi. Limter-iş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı da Nu Marine işvereni ile direnişten önce iki kez görüştüklerini ancak bugün itibariyle işverenin sendika ile görüşmeyi kabul etmediğini dile getirdi.
14 Haziran’dan beri direnişteler
ESP heyetinin ziyareti süresince sık sık; “Nu Marine işçisi yalnız değildir”, “Sendika haktır engellenemez”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz sloganları atıldı. Taner Özdemir ile birlikte işten çıkartılan Haşim Tan’ın direnişi, 14 Haziran’da başlamıştı. Sendikalarının önümüzdeki günlerde hukuki mücadele başlatacağı, hukuksuzluğun ve yasa dışılığın sona ermesi için Çalışma Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe vermeye hazırlandığı öğrenildi.
 
İşyerinden henüz açıklama yok
Öte yandan direniş ile ilgili olarak işyerinden bugüne kadar bir açıklama yapılmadı. Dün irtibat kurmaya çalıştığımız yetkililerin ise toplantıda olduğu belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat