Özdilek

Güncel

Sökülen Atatürk Heykeline Tepkisi Gösterdiler

Kocaelinin önde gelen dernekleri KAYÖD sosyal tehsislerinde bir araya geldiler. Rizede sökülen Atatürk heykeli ile ilgi basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler

24 Aralık 2016 Saat: 13:40
Sökülen Atatürk Heykeline Tepkisi Gösterdiler
Sökülen Atatürk Heykeline Tepkisi Gösterdiler

Grup adına bir açıklama yapan KAYÖD Başkanı Mehmet Toker'in basın açıklaması şöyle:

Ülkeyi Yönetenleri Atatürk’e Ve Cumhuriyet’e Sahip Çıkmaya Çağırıyoruz.

Rize de yıllardır Cumhuriyet meydanı olarak bilinen meydanın Rize Belediye Başkanlığının öncülüğünde ismi değiştirilerek meydandaki Atatürk heykelinin yerini değiştirme gerekçesi ile   sökülerek kaldırılması tüm Türkiye’de olduğu gibi yürek sızlatan ve asla kabul edilemez bir olaydır.

Dört bir yanımızda sorunlarla iç içe olduğumuz, hemen her gün şehitlerimizle vedalaşmakta, gencecik fidanlarımızı toprağa vermekte olduğumuz bir süreçte Cumhuriyetin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin kaldırılması sıradan görülebilir ve kabullenilebilir bir davranış ve eylem değildir.

Tüm Dünyaya mal olmuş, neredeyse bir yüzyılı geride bıraktığımız bir dönemde tüm dünyada artan düzeyde örnek alınan, saygı ile anılan bir lideri Anadolu topraklarının yaşam tarihinden silmek hiçbir gücün haddine değildir. 

 Anadolu insanı, Kubilay’ın ölüm yıldönümünde yapılan bu girişimin ne anlama geldiğini anlayabilecek akla ve zekaya, bu türden meczuplara ait davranışlara  dur diyebilecek güce sahiptir.

Bu ülkeyi yönetenlerin varlıklarını borçlu oldukları Cumhuriyete sahip çıkmak öncelikle onların görev ve sorumluluğudur.

 Şehit törenlerinde, anma ve kutlama etkinliklerinde coşkuyla söylenen İstiklal marşına, saygı duruşunda bulunduğumuz Bayrağımıza ve Cumhuriyetin kurucularına sahip çıkmak bu ülkeyi yönetenlerin öncelikli ve ertelenemez görevleridir.

Tarihine, Bayrağına, Cumhuriyetine, Bağımsızlığına, Özgürlüğüne, ülkenin bölünmez bütünlüğüne gönülden bağlı kişi ve kuruluşlar olarak Ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlenmiş olanları, bu öncelikli görevlerini yerine getirmeye, Rize Cumhuriyet meydanından sökülen o heykelin aynı meydana yeniden dikilmesini sağlamaya çağırıyoruz.

Ulu önder Atatürk’ün önünde saygı duruşunda bulunmak O’na ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmayı gerektirir.

Bu adımı atanları şiddetle kınıyoruz. Sessiz kalma eğiliminde olan yetkilileri duyarlı olmaya ve gereğini yapmaya çağırıyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat